TARİHİ KUNDURACILAR SİTESİ İNDİRİM GÜNLERİ BAŞLADI

8 Aralık 2018 13:10

Isparta Belediyesinin desteklediği ve ilki geçen yıl 18 Nisan-7 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Tarihi Kunduracılar Sitesi İndirim Günlerinin ikincisi dün itibariyle başladı. 17 Aralık 2018 tarihine kadar devam edecek.

İlkini geçen sene düzenlenen Kunduracılar Sitesi İndirim Günlerinin ikincisinin dün saat 11.00'da törenle açıldı. Açılışa;, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, esnaflar ve vatandaşlar katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın; Isparta Belediyesi olarak esnafa yönelik desteklerin devam ettiğini belirterek, Tarihi Kunduracılar Sitesi İndirim Günlerine tüm vatandaşları davet etti.

Günaydın konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Hepimizin bugün aynı amaçla, birbirimize destek olmak, sıkıcı günlerin böylelikle atlatılmasını sağlamak amacıyla toplandık.

Şu anda hepimiz, özellikle esnafımız olmak üzere zor günler yaşıyoruz. Bütün Türkiye’de bu mevcut. Ben de Isparta Belediye Başkanı olarak hasbel kader yapabileceğimiz ne varsa bunu yapmak zorunda hissediyorum. Bunun da boynunun borcu olduğunu bilen bir insan olarak, bugün bu açılışı sizlerle hepberaber yapmak istiyoruz.

Kunduracılar çarşımızda indirim günlerini geçen sene yapmıştık. Bu sene de ikincisini yapıyoruz. Burada önemli bir binamız, önemli bir yapımız var. Bunu tüm Ispartalılar bilmek zorundayız. Çağın getirdiği yeni yeni açılan yerler oluyor. Bunun cazibesiyle belki buralar biraz daha unutulmaya yüz tutuyor. Böyle bir kazanç, böyle bir fırsat, böyle bir yapı ve kunduracılarımızın bir araya geldiği bir topluluk halinde, site içerisinde ayakkabıcı esnafları biraraya gelmiş. 55 yıl önce burası yapıldı. Yani halkın avm örneği, 55 hatta 60 yıl önce Türkiye’de ilk kurulan yer burası. Burası tarihi bir mekan artık. Çünkü 55 yılı geçen bir tesiste esnafımız satış yapıyor. Bir de en ucuz ve en kaliteli ayakkabılar burada satılıyor. Buradaki ana temanın birisi, bu tesisi Ispartalı olarak, hatta varsa başka memleketliler olarak bunları kaybetmemek lazım. Evrim diye bir teori vardır. Daha sonra bunlar tekrar ortaya çıkacak ama bunun devamlılığını da sağlamak zorundayız. Bu imalatları, o bildiğiniz markalar var ya bunu genelde kendisi imal etmez. Esnafımız da bunu çok iyi biliyor. Kimler imal ediyor? Çeşitli kalitelerde fason üreten üreticiler vardır. Onlara ürettirir, markasını basar, vitrine koyar. En üst marka diye de sen onu alırsın. Ama bu arkadaşlarımız da aynı kalitede fason üreticilerden veya onların birinci elden toplantıcılarından üretilmiş ayakkabıları alıyorlar, bunlar da ne çeşit marka varsa markayı koyup satışa sunuyorlar. Ama aynı ayakkabı, mesela ben geçen sene buradan torunlarıma ayakkabı aldım. 15 - 20 gün önce de aynı ayakkabıyı bizim hanım da almış biryerden. Birisi 180 lira, birisi 30 lira. Kalite tıpatıp. Aynı fasoncudan üretilmiş. Biz paramızı çöpe mi atıyoruz. Onun için bugün biraya kadar hepimiz geldik. Vitrinleri dolaşıp, hatta alışveriş yapmaya geldik. Gelmişken hepimiz buradan eşimize, çocuklarımıza, kendimize ayakkabı almaya çalışalım. Çeşitleri görün ve ne kadar lüzumsuz para harcanıldığının da farkına varın. Gerçek kaliteli ayakkabıları bu güzel esnafımızdan alın. Gelecekte de, geçmişte de ne zaman olursa olsun ben tüm esnaflarımızın, tüm sanatkarlarımızın, tüm Isparta halkımızın arkasında olacağım. İnşallah bu çalışmalar meyvesini verir. Bu çarşının önemini bilelim ve alışveriş yapalım. İnşallah bu açılışımız da Ispartamıza, özellikle ayakkabıcılar çarşımıza hayırlı ve uğurlu olsun”.

Açılışın ardından, Başkan Günaydın, beraberindeki heyet ve vatandaşlar vitrinleri gezdi.

Bu haber 449 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...