Isparta siyasetinde DEMOKRAT ruhu

8 Aralık 2018 13:10

AK Parti, İYİ Parti ve MHP’nin belediye başkan adayları demokrat parti geleneğinden geliyor.

Isparta, 31 Mart yerel seçimlerine üst çıtada hazırlanıyor. 31 Mart yerel seçimleri için siyaset sahnesine çıkan adaylar için ‘süper lig’ oyuncusu tanımı kullanılıyor. Belediye Başkan adaylarının partileri, görüşleri ve fikirleri farklı ancak ortak bir özelliği var. 3’ü de Demokrat Kültür’den geliyor.

AK PARTİ ADAYI BAŞDEĞİRMEN

Isparta’nın yerlisi bir aileden gelen İşadamı Şükrü Başdeğirmen’in siyasi temelinde Adalet Partisi ve Doğru Yol Partisi buluyor. Babası Celal Başdeğirmen ile Amca Tahir Başdeğirmen Isparta’da uzun yıllar  Adalet Partisi yöneticisi olarak görev yaptılar. Başdeğirmen’in aktif siyasetle tanışması da DYP’de oldu. Başdeğirmen, 1999’da DYP’den Belediye Meclis Üyeliği yaptı, parti yöneticisi olarak görev aldı.

İYİ PARTİ ADAYI GÖKMENOĞLU

İYİ Parti’den Belediye Başkan Adayı olarak gösterilen Av. Gökmen Hakkı Gökmenoğlu’nun da siyasi temeli Doğru Yol Partisi. Babası Erhan Gökmenoğlu, DYP’de aktif yöneticilik yaptı, kendisi de DYP İl Yönetim Kurulu üyeliği görevinde bulundu, 2009’da Mehmet Aybatılı’nın kontenjan belediye meclis üyesi adayıydı.

MHP ADAYI GÜNAYDIN

3 dönem MHP’den belediye başkanlığı yapan Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ın da siyasetle tanıştığı parti DYP. Günaydın, İbrahim Gürdal döneminde DYP’de İl Yönetim Kurulu üyesi olarak görev aldı, uzun süre parti üyesi olarak kaldı.

Bu haber 494 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...