“HER KESİMDEN OY İSTEYECEĞİM”

8 Aralık 2018 13:09

İyi Parti Belediye Başkan Adayı Gökmen Gökmenoğlu,  annesinin siyaset yapmasını istemediğini ama annesini ikna ederek hayır duasını alıp bu yola çıktığını belirterek, “Aslında hukukçu olmam toplum içerisinde olmam zaten mesleğimiz gereği biz siyasetin içerisindeyiz” dedi.

İyi Parti Belediye Başkan Adayı Gökmen Gökmenoğlu,  nasıl aday olduğunu açıkladı.  Askerliğini yaptıktan sonra Isparta’da avukatlık yapmaya başladığını kaydeden Gökmenoğlu,  Isparta Barosunun birçok bölümünde görev yaptığını ve çok değerli Baro Başkanlarıyla çalıştığını hepsinden çok fazla şeyler öğrendiğini  en son da  kendisine Isparta Baro Başkanlığı görevinin verildiğini söyledi.

Bu sürece ivedi gelinmediğini belirten Gökmenoğlu, “Aslında hukukçu olmam toplum içerisinde olmam zaten mesleğimiz gereği biz siyasetin içerisindeyiz.  Biz her gün insanları dinleriz şiddet mağduru kadınları dinleriz, cezai boyutta suç işlemiş insanları dinleriz, bir kısmı tahliye edilir onun için zaten siyasetin içindeydim. Fiili olarak siyaset düşündüm mü düşündüm ama bu yolun bana açılmasını bekledim. Hep Baro görevleri de bir siyaset aslında.  Siyasetimi hep sivil  toplum kuruluşunda Baroda enerjimi göstermek istedim. Devamlı siyaseti ben şahsıma uygun görmedim çünkü siyaseti  bir kavga bir gürültü, bir kişisel egolarının çarpıştığı yer gibi gördüm fakat bunu değiştirebileceğimi düşünüyorum. Siyaset yapacak olursam siyaseti bazı insanlara da yolunu açabileceğimi düşündüm sevmeyi ve sevdirmeyi öğretirim diye düşündüm. Siyasette insanları siyasete girmememde en büyük becerisi olan kişi annemdir. Annem siyaset yapmamı istemedi. Ama içimde bir kıvılcım varmış hani derler ya bir kurt girmiş anneme danıştım. Annemi ikna edebilmek için çok çabaladım. Bir Cuma günüydü ben bu işi yapacağım dedim bana hayır duanı ver dedim. En sonunda annem bana yap siyaseti dedi ve gelen teklifi kabul ettim, ilk kararı ailemle paylaştım yola bu şekilde çıktım” diye konuştu.

Genel merkezde Genel Başkan Meral Akşener tarafından ismi hitap edildiğinde Isparta cümlesini duymasının  kendisini mutlu ettiğini ileten Akşener,  “İlk sırada benim adımı anons etmesi beni onure etti. Rozetimin de Genel Başkanımız tarafından gurup toplantısında takılacağını ben mecliste öğrendim. Müracaatımı yapmaya gittim ama program oldu. İl başkanım ve ilçe başkanım beni aradı akşamüzeri.  Ağabey haber geldi acil Ankara’ya gidiyoruz diye. Gece otobüse bindik ve yola çıktık uyumadan ve yolculuk iyiydi keyifli bir yolculuk sürecimiz vardı.  Ankara’ya vardığımızda grup toplantısında ve partide müthiş bir teveccüh vardı ama en büyük teveccüh Isparta’yaydı ne hikmetse. Rahmetli Cumhurbaşkanımız  Demirel’in en büyük katkısı Isparta’nın bu kadar tanınmasında” dedi.

BENİ KEŞFEDENLERDEN BİRİ AYLİN CESUR’DUR

 İYİ Parti Milletvekili Aylin Cesur’a teşekkür eden Gökmenoğlu,  “Ben vekilimize teşekkür ediyorum. Tanıdığım en ender ve güzel insanlardan biri.  Kendisi bu süreçte annemi ikna edemiyorum ya bunu vekilimizde biliyor, bana dedi ki hadi kalkıp hep birlikte gidelim teyzenin elini öpelim dedi. Anneme gittik annem kendisini görünce dayanamadı tabi vekilimiz benim için çok mücadele verdi.  Beni keşfedenlerden birisi kendisidir, milletvekili adayı olup Baro’yu ziyarete geldiğinde bana dedi ki biz seninle çok işler yapacağız başkan dedi. Ben de ne demek istediğini anlamadım o zaman.  Kendisi Demirel’in ekolünden geçmiş güler yüzlü, bilgili biri. Siyaseti çok iyi biliyor.

ISPARTA SEVMEYİ SEVİLMEYİ ÖZLEDİ

HERKESİN OYUNA TALİBİM

Genel Başkanımız Meral Akşener de söyledi. 4 belediye başkan adayını tanıtırken belediye başkan adaylarımız buraya başkan olarak geldiklerinde yakalarındaki rozetleri çıkararak belediyeye oturacaklar dedi. Ben belediye başkanı olduğum gün bu rozeti çıkaracağım bu rozet bana hedefime ulaşmak için verilen bir araçtır.  Ben de bu aracı kullanıyorum.  Ben Ispartalının belediye başkanı olacağım, Isparta’nın tamamının belediye başkanı olacağım. Isparta hakikaten sevmeyi ve sevilmeyi özledi.  Bizim hakikaten mükemmel projelerimiz var.  Biz Ispartalıya sevmeyi ve sevilmeyi öğreteceğiz.  Neşeli bir politika sergileyeceğiz. Çok güler yüzlü bir politika sergileyeceğiz, partinin gaye ve amacı da bu yeni kurulmuş bir parti olmasına rağmen ben hayran kaldım . Bana mükemmel dosyalar verdiler Isparta’da yapılması gereken projelerle ilgili yeni kurulmuş bir parti bana Isparta’nın şu eksiği var bunların yapılması gerekiyor gibi iyi bir çalışmayla dosyalar hazırlamışlar.  İyi Parti belediyeciliği diye bir hazırlıkları var. Bunun metotları var. Ben partinin akademik kadrosunun çok iyi olduğunu gördüm. Biz dosyalar üzerinde sistematik olarak gideriz beni bu çok mutlu etti. Biz buna kendi projelerimizi de ekleyeceğiz.  İnsanlar çok fazla şey istemiyor. Belediye elbet yolu, kaldırımı, peyzaj düzenlemesini yapacak tabi ki  Ama ilk önce yapması gereken insanını sevecek. Ben onun için Isparta ittifakı dedim.  Ben Isparta’da yalnızca İyi partililerden oy istemeyeceğim AK Partili hemşerimden isteyeceğim,  MHP’li hemşerimden isteyeceğim, CHP’li hemşerimden isteyeceğim herkesimden oy isteyeceğim ben şuanda milletvekili adayı olsaydım yapacağım seçim stratejisi farklı olacaktı, ama ben bugün belediye başkanlığına adayım siz devamlı yine başkanım demeye devam ediyorsunuz demek ki ben belediye başkanı olacağım. 

GÖNÜL BİRLİKTELİĞİNİ  SAĞLAYACAĞIZ

Ben bu hedefe ulaşmak için bağımsızda aday olabilirim diye düşündüm.  Gönül ittifakını yıllar önce aklıma koydum. Hatta buna ittifak değil birliktelik diyebiliriz. Biz burada Isparta’nın eksiğine, ihtiyacına bakacağız. Ispartalının taleplerine bakacağız Ispartalı ne istiyor Isparta’nın ufkunu ve vizyonunu genişletmesi gerekiyor kısır döngülerden çıkaracağız şehri kısır döngüde olduğu sürece birşey yapamayız.  Ben tüm başkanlara oda başkanlarına STK başkanlarına hatta geçmişten bu güne kadar belediye başkanlığı yapanlara da teşekkür ediyorum.  Hepsi ailesinden, eşinden dostundan vaktini ayırdı hizmet etmeye çalıştı. Bu bir hizmet yarışı.  Bir dağ düşünün bu dağın zirvesine ulaşmak için kimi sağından çıkacaktır, kimi solundan çıkacaktır. Bizim gaye amacımız ney hizmet etmek için geliyoruz yönetmek için gelmiyoruz.

ISPARTA’YA VEFA BORCUMU

 ÖDEMEK İSTİYORUM

Bana bu imkanlar İyi parti tarafından karşılanmasaydı ben bunu yine yapacaktım bağımsız aday olacaktım.  Ben bu şehre borçluyum, neden borçluyum arabamı bu şehirden aldım, evimi bu şehirden aldım, hatta ve hatta eşimle bile bu şehirde evlendim, iki çocuğum Isparta’da doğdu, malımı mülkümü bu şehirden kazandım. Bana  bu şehir 5 dönem Isparta Baro Başkanlığı verdi. Benim bu şehre vefa borcum var.  Ben onu ödemek istiyorum ve ben bu borcu layıkıyla ödemek istiyorum.  Adil, Adaletli, liyakatlı biz her zaman şunu söylüyoruz adaletin olmadığı, hukukun olmadığı yerde ne olursa olsun hiçbir şey olmaz, siyaset olmaz, aile huzuru olmaz, sanayi olmaz, esnaf olmaz, tüccar olmaz hiçbir şey olmaz onun için siz önce adaleti tecelli ettireceksiniz, hukuku tecelli ettireceksiniz ondan sonra gerisi kendiliğinden gelir. Adaletin olmadığı bir ilde yerel yönetici olacağız, yabancı yatırımcı Isparta’ya yatırım yapmak isteyebilir mi hayır yapmaz gözü korkar onu bırakın başka ilden gelip burada yatırım yapmak isteyebilir mi istemez önce adalet ve liyakat olacak”

MÜKEMMEL BİR TAKIM GELECEK  

Belediye Meclisi ekibiyle ilgili de şifreleri veren Gökmenoğlu, “Büyüklü küçüklü alt yapısı hazırlanmış bir ekibimiz var göreceksiniz.  Bunlar bu işi biliyor diyeceksiniz tüm Isparta’nın taleplerini karşılayan Isparta birlikteliğine yakışır İl genel meclis üyeleriyle, Belediye meclis üyeleriyle karşınıza çıkacağız ve diyeceksiniz ki mükemmel bir takım yapmışlar diyeceksiniz.  Biz Isparta ittifakı dedik listemizde parti ayrımı yapmayacağız biz ne dedik biz insanları sevmeyi ve sevdirmeye geliyoruz, gülmeye, mutlu etmeye geliyoruz. O partili bu partili değil listemizde Ak Partili, İyi Partili, CHP’li, MHP’li, Demokrat Partili, esnafı, işadamı her kesimden arkadaşımız olacak” dedi.

GÖKMEN GÖKMENOĞLU KİMDİR?

Gökmen Hakkı Gökmenoğlu 09.01.1972 doğumlu 46 yaşında bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım, babam rahmetli oldu babamda bir hukukçuydu noterdi, büyük babam Sadi Gökmenoğlu hakimdi ben üçüncü kuşak hukukçuyum, hepsiyle gurur duyuyorum köklerimize indiğimiz zaman siyaset yapanlar, belediye başkanlığı yapanlar var. Ben aslen Konya Beyşehir Yeşildağlıyım. Memur çocuğuyum babam rahmetli olmadan önce askeri hakimlik yaptı serbest avukatlık yaptı daha sonra noterliğe geçti Trabzon Araklı’da başlamak suretiyle, Muş, Erzurum gibi Anadolu’nun çeşitli yerlerinde bulundum memur çocuğu olmamdan dolayı insanlara çok daha iyi anlayabiliyorum, tahlil edebiliyorum ilk okula Trabzon Araklı okulunda başladım daha sonra Trabzon Araklı ortaokuluna geçtim liseyi de yine aynı şekilde Trabzon Araklı lisesinde devam ederken babamın tayini Muş’a çıktı liseyi Muş’ta bitirdim.  1989 yılında İstanbul Hukuk fakültesine girdim ve hukuk fakültesini bitirdikten sonra babamın tayini bu sefer Isparta’ya çıktı memlekete çıktı tayinimiz dedi ve uzun yıllar Isparta’da noterlik yaptı.  Evli ve iki kız çocuk babasıyım.

 

Bu haber 506 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...