Yeni yıla KOSGEB müjdesi

29 Kasım 2018 15:36

KOSGEB tarafından, yeni iş kurmak isteyen ya da işini büyütmek isteyen KOBİ’lere  desteklemeler devam ediyor.

 KOSGEB’in destekleri yeni yılda, yeniliklerle geliyor. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İl Müdürü Yurdun Yıldırım, yeni yılda hayata geçecek Girişimciliği Geliştirme Desteği Programı hakkında bilgi verdi.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İl Müdürü Yurdun Yıldırım, yeni yılda hayata geçecek Girişimciliği Geliştirme Desteği Programı hakkında bilgi verdi.Yıldırım“KOSGEB Girişimciliği Geliştirmeye devam ediyor, girişimciyi geliştirmek için destek programımız yürürlüğe konuldu.Mevcut girişimcilik destek programımız 31 Aralık 2018 tarihi itibariyle yürürlükten kaldırılacak bunun yerine Girişimciliği Geliştirme Desteği Programı yürürlüğe girecek bu destek programı kapsamında iki farklı destek programı yürürlüğe girmiş oluyor, geleneksel girişimci destek programı, ve ileri girişimci destek ,programı imalatçı firmalar için olan program devreye girecek.  Geleneksel destek programı kapsamında 60 bin TL’ye kadar hibe destek alma imkanı getirildi, fakat bu 60 bin TL performans odaklı bir destek sistemi getirilmiş oldu. Kuruluş desteği için şahıs firmalarına 5 bin TL, tüzel kişilikli sermaye odaklı işletmelere ise 10 bin TL’ye kadar kuruluş desteği veriliyor. İlerleyen süreçlerde de 1. yıl ve ikinci yıl  sonunda da istihdam miktarınca performans odaklı bir destek sistemi gerildi. Toplamda 60 bin TL’ye kadar destek veriliyor” dedi.

Yıldırım “İmalatçı olacak girişimcilere çok önemli bir müjde vermek istiyoruz, orta yüksek ve ileri teknoloji olmayan ürünleri üreten firmalar için 100 bin TL’ye kadar makine teçhizat desteği alma imkanı var. Orta ileri teknoloji ürünü olan firmalar için de 200 bin TL’ye kadar makine teçhizat desteği verilebiliyor. Yüksek teknoloji ürünü üreten firmalar içinde 300 bin TL’ye kadar makine teçhizat desteği verilebiliyor. Performans ve kuruluş desteğiyle birlikte toplamda 370 bin TL’ye kadar destek alma imkanı getiriliyor” diye konuştu.

Bu haber 378 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...