“İlim şehri projesi gerçekleşsin Nursi’nin mezarı ortaya çıkar”

24 Şubat 2013 00:43

Vali Memduh Oğuz, devletin resmi arşivlerinde Bediüzzaman Said Nursi'nin mezarının Isparta'da olduğu yönündeki tartışmalara tepki gösterdi. Said Nursi'nin mezarının ilimizde olmasına şaşırılmaması gerektiğini belirten Vali Oğuz, ancak “şurası” veya “burası” şeklinde gösterilmesinin onun isteğine göre hatalı olacağını ileri sürdü. Oğuz, mezarın ancak İlim Şehri Projesiyle bulunabileceğine işaret etti.

Ulusal basında da geniş yer bulan “Devletin resmi arşivleri Said Nursi’nin mezarının Isparta’da olduğunu işaret ediyor” haberine Vali Memduh Oğuz’da yorum getirdi. Nursi’nin mezarının Isparta’da olmasına şaşırılmaması gerektiğini savunan Oğuz, ilginç bir de söylemde bulundu. Vali Oğuz, “Onun işaretine uygun olarak mezarı şurası demek hatalı olur” dedi. Nursi’nin sağlığında Isparta’yı göklere çıkardığını ve ilimize gönülden bir bağlılığının bulunduğunu açıklayan Vali Oğuz, şunları söyledi:”Said Nursi’nin mezarının nerede olduğu uzun zamandır gündemi meşgul ediyor. Ancak Üstad, kendisinin mezar yerinin bazı kişiler haricinde bilinmeyeceğini sağlığında söylüyor. Cenazesi 10 binlerce kişinin katılımıyla Urfa’ya defnedilince bu çok sınırlı kişi tarafından bilineceği halde bu kadar kalabalık bir ortamda defnedilmesi hayretle karşılanıyor. Ama zamanla bir söz tahakkuk ediyor ve gerçekten kabir yeri bilinmez durumda oluyor. Bunlar keşfedilmiş hakikatler. Bir başka hakikatte Sadi Nursi Hazretlerinin Risale-i Nurların önemli bir bölümünü Isparta’da yazmış olması. Said Nursi Hazretleri burada Isparta’yı öne çıkartmıştır. Hatta bir sözünde ‘bir başka şehrin mahkemesi beni beraat ettirse Isparta mahkemesi mahkum etse Isparta’nın hatırına Isparta mahkemesini tercih ederim’ diyor. Isparta’yla bu kadar gönül bağı, manevi bağı olan Üstad’ın kabrinin Isparta’da olması şaşırtıcı değildir.  Ama onun işaretine uygun olarak şu nokta demek, şurası demek hatalı olur. Ama Isparta’yı bu kadar göklere çıkaran, Isparta’da eser veren Said Nursi Hazretlerinin mezarı Isparta’da demek hakikati kabul etmek anlamına gelir.”

PROJE GERÇEKLEŞTİĞİNDE MEZAR DA ORTAYA ÇIKACAKTIR

Öte yandan Isparta’nın ilim şehri olması projesiyle mezarın yerinin bulunabileceğini ileri süren Vali Oğuz, “Öyle tahmin ediyorum ki bu proje gerçekleştiğinde Said Nursi’ni kabri de aşikar olur” dedi.

 

Bu haber 724 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...