“EĞİTİM, TÜRKİYE’NİN SORUNU DEĞİL, ÇÖZÜMÜDÜR”

17 Kasım 2018 13:15

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Vizyon 2023 projesi doğrultusunda illerimizi dolaşıyoruz. Eğitime Türkiye’nin en büyük sorunu olarak bakmıyoruz, en büyük çözüm olarak bakıyoruz” dedi.

Burdur temaslarını tamamlayıp Isparta’ya geldi. İlk ziyaretini Valiliğe yapan  Bakan Selçuk’u Vali Ömer Seymenoğlu, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Ak Parti İl Başkanı Osman Zabun ile protokol üyeleri ve partililer karşıladı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Valilik ziyaretinde:

“Vizyon 2023 projesi doğrultusunda illerimizi dolaşıyoruz. Isparta’da değerlendirme yapacağız. Eğitime Türkiye’nin en büyük sorunu olarak bakmıyoruz, en büyük çözüm olarak bakıyoruz. Yeni stratejiler oluşturacağız. Çalışmalar yapacağız. Öğretmen arkadaşlarımızla yapacağımız çalışmalarda irtibatlı olacağız. Isparta’nın daha güzel geleceklere ulaşması için gayret edeceğiz” dedi.

Bakan Selçuk; “Milli Eğitim Bakanlığı olarak önümüzdeki süreçte vizyon 2023 doğrultusunda hemen hemen tüm illerimiz dolaşıp bunu meslektaşlarımızla paylaşmak gibi bir amacımız var, Bu maksatla Burdur’dan Isparta’ya geldik. Isparta’da il değerlendirme toplantısı yapacağız. Isparta’nın eğitim haritasını göz önüne getireceğiz. Biz eğitime Türkiye’nin en büyük sorunu olarak bakmıyoruz. En büyük çözümü olarak bakıyoruz. Isparta’nın da eğitimle ilgili ne tür çözümler üreteceği, Isparta’nın eğitim kalitesinin dünyadaki eğitim kalitesiyle nasıl boy ölçüşeceği konusunda yeni stratejiler geliştirmek ve yani kararlar almak üzere buradayız. İldeki tüm yetkili arkadaşlarımızla beraber çeşitli değerlendirme toplantıları düzenleyip bu konuda çalışmalar yapacağız. Ben Sayın Valimize, Sayın Belediye Başkanımıza konuyla ilgili verdiği destekten ötürü teşekkür ediyorum. Burada öğretmen arkadaşlarımız ve yöneticilerimizle yapacağımız çalışmalarda kendileriyle irtibatta olacağız ve bu irtibatla tüm okullarımızın daha fazla mesafe alabilmesi için her türlü gayreti göstereceğiz. Isparta’nın daha güzel geleceklere ilerlemesi konusunda gayretlerin devam etmesini diliyorum” diye konuştu.

Bir basın mensubunun, “Andımız hakkında ne düşünüyorsunuz?” sorusu üzerine Bakan Selçuk, “Konumuz o değil” diye cevap verdi.

                Isparta Valisi Vali Ömer Seymenoğlu, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un Valilik ziyaretinde “Milli Eğitim Bakanımız benim Isparta’da İlk ağırladığımız bakan. Bundan çok mutluyum. Ülkemizin en önemli konusu eğitim. Isparta’da önceliğimiz eğitim. Isparta eğitimde çok iyi konumda ancak Isparta’yı bir adım daha üste çıkarma hedefindeyiz” diye konuştu.

Valilik ziyaretini ardından  Şehit Tevfik Akkan Kız İmam Hatip Lisesi’nde İl Eğitim Değerlendirme ve Okul Müdürlerdi toplantısına katıldı. Toplantı basına kapalı olarak gerçekleşti.

Bu haber 357 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...