KYK’lar marka yolunda

17 Kasım 2018 13:11

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, KYK yurtlarının pek çok açıdan önceki yıllarla kıyaslandığında çok güzel yerlere geldiğini, önümüzdeki yıl uygulamaya koyacakları “Hizmet Kalite Standartları” ile çok daya iyi bir aşamaya ulaşacaklarını belirterek, “Yurtlarımızı bir marka yapma yolunda hızla ilerleyeceğiz” dedi.

Bakan Kasapoğlu, Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü “Yurt Kalite Değerlendiricileri Sertifika Programı”na katıldı. Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen programa, Rektör Prof. Dr. Mehmet Barca ile Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Sinan Aksu da yer aldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Bakan Kasapoğlu, kalite standartlarının, kamuda ve özel sektörde hizmet sunumunda öncelikli olarak değerlendirmesi gereken konulardan birisi olduğuna işaret etti. Bu anlamda KYK yurtlarında böyle bir miladın başlamış olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Bakan Kasapoğlu, şöyle konuştu:

“Rekabetçi bir dünyadayız. Rekabet, globalleşmenin en önemli faktörlerinden biri. Rekabet her alanda var. Spordan sanata, kültüre, barınmaya, güvenliğe kadar, her alanda rekabetçi bir dünya var. Rekabetin acımasızlığı var.”

Bakan Kasapoğlu, KYK yurtlarının pek çok açıdan önceki yıllarla kıyaslandığında çok güzel yerlere geldiğini dile getirerek, “700 bine yakın öğrenciye aile şefkati ve sıcaklığında ağırlıyoruz” dedi.

Bakan Kasapoğlu, KYK yurtlarında talebi karşılayabilmek için ellerinden geleni yaptıklarını kaydederek, yurt kapasitesi bağlamında, son beş yılda gelinen mesafenin çok anlamlı olduğunu vurguladı.

“Yurtlarımız, belki de dünyanın en kaliteli otel zincirleriyle rekabet edebilecek durumda”

KYK’nın, sunulan hizmetler, güvenlik, eğitim, beslenme konusunda çok güzel bir aşamaya geldiğini belirtirken, söz konusu standart çalışması ile çok daha iyi yerlere gelineceğini söyledi. KYK yurtlarının mevcut durumda dünyanın otel zincirleriyle rekabet edebilecek durumda olduğunu ifade eden Bakan Kasapoğlu, hizmet kalite standarları çalışmasıyla birlikte çok daha güzel bir aşamaya ulaşılacağını ve bir marka olma yolunda hızla ilerleyeceklerini vurguladı. Bakan Kasapoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu standartları, bu çalışmaların sonunda değerlendiriciler denetleyecek ve çok güzel aşamalara geldiğimizi, hep birlikte gözlemleyeceğiz. Amacımız sadece rekabet noktasında önde olmak değil, aynı zamanda sunduğumuz eğitimlerle öğrencilerimize ikinci bir okul, ikinci bir üniversite olma yolunda iyi bir aşamaya gelmek. Çünkü, öğrenmenin, eğitimin, yaşı, mekânı, zamanı yok. Biz de bu organizasyon sonunda, tüm birimlerimizle, ailemizin mensubu olan 700 bine yakın öğrencimizle, personelimizle, merkez teşkilatımızla, bir birimize destek vererek, çok daha güzel yarınlara gençlerimizi, geleceğimizi ulaştırmaya çalışacağız.”

KYK Yurtlarında “Hizmet Kalite Standartları”

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü, yurtlarda verilen barınma, beslenme, güvenlik ve eğitim hizmetleri temelinde 157 standart belirleyerek “Yurt Hizmet Kalite Standartları” oluşturdu. KYK, bu standartlarla, öğrenci ve çalışan memnuniyetinin artırılmasını, yurt hizmetlerinin sürekli değişim ve yenilenme sürecinden geçirilmesi ve yurtlar arasında hizmet birliğinin sağlanmasını hedefliyor. Bu kapsamda, bu yıl içinde 7 pilot il belirleyerek uygulamayı başlatan KYK, önümüzdeki yıl içinde tüm yurtların il kalite koordinatörlükleri tarafından değerlendirilmesini planlıyor. Bu kapsamda, 12 – 30 Kasım tarihlerinde 316 kurum personeline değerlendirici eğitimi verilecek ve yapılacak sınavda başarılı olanlar, iller arasında çapraz değerlendirme faaliyetlerini gerçekleştirecekler.

 

Bu haber 294 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...