ISPARTA’YI DA MARKA ŞEHİR YAPMAK İSTİYOR

17 Kasım 2018 13:05

300 kilometrelik çemberde bölgenin beton prefabrikte tanınan şirketlerinden birisi haline gelen, Gönen’de yaptıkları 10 milyon TL’lik yeni yatırım ile üretim kapasitesini artıran BETAŞ Prefabrik’in başarılı yöneticisi Tahsin Gürsu, Isparta Belediye Başkanlığı’na aday adayı oldu. Hedefi; Isparta’yı ‘üreten, yatırımları çeken, istihdamını artıran’ marka şehir haline getirmek…

Isparta iş dünyasının tanınmış isimlerinden ‘Hanım Ağa’ lakaplı Ayhan Gürsu’nun oğlu Tahsin Gürsu da hizmete talip olanlardan. Gürsu, sürpriz bir şekilde AK Parti’den Isparta Belediye Başkanlığı’na aday adayı oldu.  Genç İşadamı Gürsu’nun hedefi, BETAŞ Prefabrik’te olduğu gibi Isparta’nın markalaşması. Tahsin Gürsu, 300 km. çemberinde bölgenin tanınan şirketi haline gelen BETAŞ gibi Isparta’yı da ‘yatırımcı çeken, üreten, istihdamını artıran’ marka şehir haline getirmek.

Isparta Belediye Başkan Aday Adayı, BETAŞ ve GÜRTAŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekili Tahsin Gürsu, Isparta Gazetesi’ne  kendisini anlattı. BETAŞ’ın 1984 yılından gelen köklü bir şirket olduğunu belirten Gürsu, şu açıklamalarda bulundu:

MUSTAFA GÜRSU’NUN

BAYRAĞI DAHA ZİRVEYE

“1984 yılında BETAŞ Mustafa Gürsu adı altında kuruldu. Rahmetli babam 11 yıllık Almanya deneyimini, ve 10 yaşında başlayan Isparta’daki altyapı kanalizasyon deneyimi ile BETAŞ’ı kurdu. Biz 34 yıldır annem ile birlikte onun bıraktığı yolda devam ediyoruz. 31 Ocak 1996 yılında rahmetli oldu. Biz aile şirketiyiz. Annem Ayhan Gürsu, kardeşim Tamer Gürsu ve ablam Nihal Çallıpınar ile e beraberiz. Ablam Nihal Çallıpınar şu anda Eğirdir Yolu’nda Taymus Beton adı altında 2005 yılından itibaren kendi işletmesinde çalışıyor. Biz de burada BETAŞ ve GÜRTAŞ adı altında 2 firmamız var. BETAŞ Prefabrik markası altında; sanayi yapılar, sanayi dükkanları, endüstriyel yapılar, hangarlar, spor salonları, köprüler tarzındaki  büyük tesisleri yapıyoruz. GÜRTAŞ Yapı Malzemeleri firmamızda da çevre düzenlemesi, bahçe paneli, bahçe çiti, altyapı kanalizasyon, yağmur suyu, pis su projeleri ve imalatını gerçekleştiriyoruz. Özel sektör ve kamunun işlerini yapıyoruz.

BETAŞ, 300 KM UZAĞA KADAR GİDİYOR

Şu anda Davraz Mahallesi’nde bulunan tesisimiz 10 bin m2. 2017 yılında Gönen Sanayi Bölgesi’nde yeni bir yer aldık. 38 bin m2’lik bir alanda 5 bin m2’lik kapalı alanı olan bir yatırım yaptık. Geçen yıl temmuz ayında üretime başladık. BETAŞ Prefabrik üretimimiz Gönen Sanayi Bölgesi’nde, GÜRTAŞ imalatı ise burada. Bölgesel olarak 300 km. daire çizip hizmet verebiliyoruz. Afyon, Kütahya, Burdur, Muğla, Denizli, Antalya’ya kadar hem prefabrik hem altayapı üzerine hizmet veriyoruz. Anahtar teslimi fabrika, anahtar teslim çevre düzenlemesi, altyapı işleri yapıyoruz. Yatırımcıya anahtar teslim hizmet veriyoruz.

GÖNEN’E 10 MİLYON TL’LİK YATIRIM

Şu anda 100 civarında kişiye istihdam sağlıyoruz. Gönen Fabrikamızla birlikte istihdamı yüzde 25 artırdık. Hedefimiz daha da ileriye gitmek, istihdamı daha da artırmak istiyoruz. Refaranslarımız oldukça iyi. Tavşanlı’da Leblebileciler Çarşısı, Kumluca hal binaları inşaatı, Korkuteli’de galericiler sitesi, birçok fide tesisleri, Antalya’da Hastalya shogroomu, Başaranlar servisi, Opel Mutsal binazı, Pürlü Otomotiv binası, Şehir AVM binası, BLS Makine OSB’deki fabrikası, Bucak’ta BMV servisini yaptık, bölgede mermer fabrikaları yaptık. Gelendost küçük sanayi sitesini yapacağız. Soğuk hava depoları yapıyoruz. Tariş’in Fethiye’deki zeytin depolama tesislerini yaptık.

GELECEK PREFABRİKTE

BETAŞ bölgesel olarak kendisini ispatlamış bir şirket. Prefabrik çok katlı yapıları da yapabilen bir sistem. 10-12 kat bina yapılabiliyor. Stadyumlar prefabrik olarak yapılabiliyor. Maliyeti düşük ve hızlı olduğu için tercih ediliyor. Depreme dayanıklı bir yapı. Diğer yapılara göre daha esnek yapıda. Hareket halinde bina kendi içerisinde hareket edebiliyor, yıkılma riski az. Gelecek prefabrikte. Konut sektöründe villa tarzı yapılarda giriliyor. Bina daha az demirle, daha teknolojik sistem ile yapılıyor. Hem ekonomik oluyor hem de beton ağırlığı hafifliyor. Yatırım teşvik belgemiz ile bütün makinelerimizi yeniledik. Son teknolojik makineler aldık. Şu anda 5 bin m2 kapalı alanımız oluştu. 38 bin m2 yerimiz var. Gelecekte yatırımlarımızı daha da artıracağız. Gönen’de 10 milyon TL’lik yatırım yaptık, inşallah yatırımlarımız devam edecek.”

 

 

Bu haber 536 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...