“Kriz Meclisin Çatısına Kadar Geldi”

16 Kasım 2018 18:18

İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr Aylin Cesur, TBMM’de görüşülmekte olan Sağlık Kanun Teklifi hakkında partisi adına yaptığı konuşmada ülkede yaşanan krize değindi. Milletvekili Cesur, ülkede yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen hükümet yetkililerinin hala halkın gözünün içine baka baka toz pembe bir tablo çizdiğine değinerek, ‘Kendinizi kandırmayın. Bu ülkede kriz yüce Meclisin çatısına kadar gelmiştir. İşsiz olduğu için bir vatandaşımız Meclis çatısına kadar çıkarak inthara teşebbüs etmiştir’ dedi.

Ülkenin her kesiminde krizin etkilerinin net bir şekilde görüldüğüne değinen İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr Aylin Cesur; “çıkıp milletimize diyeceksiniz ki: "Kriz falan yok." Ben de diyorum ki: Kriz milletin cebinde; kriz, yüzde 45 artan elektrik faturasında; kriz, milyonlarca emeklide; kriz, EYT bekleyenlerde; kriz, 117 bin öğretmen açığı varken atanamayan 400 bin öğretmende ve kriz 1.603 liraya çalışan 6 milyon asgari ücretlide.

               Kriz "Kadro vereceğiz." deyip de vermediğiniz taşeron işçilerde; kriz, yirmi bir gün askerlik nedeniyle işinden olacağı için umutsuzluktan travma yaşayan gençlerimizde ve kriz, son on beş yılın en yüksek işsizlik rakamlarını oluşturan ve çoluğuna çocuğuna ekmek götüremediği için cebindeki elektrik faturasına intihar notu yazıp intihara kalkışan ve intihar eden kadın işçide, Isparta'da oldu bu olay ve daha bugün sayın milletvekilleri, Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısında Halkla İlişkiler Binasının en yüksek tepesine çıkarak intihara kalkışan vatandaşımız Ağrı'dan gelmiş AK PARTİ milletvekiliyle görüşmek üzere, sayın vekil yerinde yokmuş, görüşememiş. Türkiye Büyük Millet Meclisine gelmiş kriz, Türkiye Büyük Millet Meclisinin çatısından kriz size bağırıyor. Vatandaşın sesini duyun sayın milletvekilleri, vatandaşın sesini duyun, sesimizi duyun lütfen” diye konuştu.

Mecliste görüşülmekte olan Sağlık Kanun Teklifi konusuna da değinen Milletvekili Cesur, kanun teklifinin 14. Maddesi ile ilgili görüşlerini paylaştı. Cesur;

“Sağlıkta şiddetin arttığı bir dönemde yine baskın bir teklifle milletimizin karşısına çıkıyorsunuz. Komisyon tutanaklarını incelediğimde gördüm ki sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin de es geçildiği, Anayasa'nın ne kadar maddesi varsa ihlal edildiği bir yasa teklifi bu maalesef. Bu yasa teklifi Anayasa'nın 2'nci, 23'üncü maddesine aykırı, 125'inci maddesindeki hak arama hürriyetine aykırı, 38/4'teki masumiyet karinesine aykırı, 135'inci maddeye aykırı, 130'uncu maddeye aykırı; bulabileceğiniz bütün Anayasa maddelerine aykırı.

    Şimdi, emeği geçen meslektaşlarıma sormak istiyorum. Siz bunu, belli işte, sayısal çoğunluk nedeniyle geçireceksiniz; peki, geçtikten sonra karşı karşıya kaldığınız meslektaşlarımıza anlatabilecek misiniz? 83 bin üyeli tabip odalarına gidip savunabilecek misiniz? 30 bin üyeli eczacılar odasında, 26 bin üyeli diş hekimleri odasında savunabilecek misiniz? Bu rakamlar sizi ürkütmeli sayın milletvekillerim” şeklinde konuştu.

 

 

Bu haber 339 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...