“SARIİDRİS’İ İLÇE YAPARIM”

15 Kasım 2018 18:08

MHP’li Sarıidris Belediye Başkanı, siyasetin ağır ağabeyi Ramazan Pala, Isparta Gazetesi’ne  konuştu. 1999-2009 dönemlerinde başkanlık yapan, 1 dönem ara verdikten sonra 2014’de yeniden kasabasına belediye başkanı seçilen Pala, 15 yılda yapılacak her şeyi yaptığını söyledi. İktidara, milletvekillerine ve kamu, kurum ve kuruluş temsilcilerine teşekkür eden Pala, “Bana hiç muhalefet olduğumu hissettirmediler. ‘Sen muhalefetsin şöyle bir kenarda bekle’ demediler” diye konuştu. Kasabası için herşeyi yaptığını belirten Pala, “Bir tek i…..k yapmadım” dedi. Pala, şöyle konuştu:

“-DSİ, kapalı sistem sulama yaptı. Kartlı sulama. Türkiye’de bitmiş ilk proje Sarıidris. DSİ, bu işe 3 milyon TL’lik yatırım yaptı. Kartmatikte parası olan tarlasını 24 saat sulayabiliyor. 1300 dönüm arazide kartlı sulama sistemi var. Kapalı sulama ile tarlalarımız sulanıyor.

Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu Allah razı olsun talimat verdi, ihale yapıldı. 2017 Haziran ayında başlandı, aralık ayında bitirildi. Şu anda çevre düzenlemesi yapılıyor. Su tuttu, doluyor. 12 milyon TL’lik bir yatırım. Bu yatırımın Sarıidris’e büyük faydası olacak. 1200 dönüm arazimiz sulanacak. Kapalı sistem sulama yapacağız. 1000 deseniz, dönümde 1 liradan 1 milyon Tl para yapar. Bozkırı  bir önceki gölet gibi yeşile çevireceğiz. Sarıidris Kasabası’nda 2 göletimiz var. DSİ göleti yaptı, sulamayı yaptı, taşkın korumayı yaptı. Kasabada çok iş yaptık. 2B arazisini aldık, 45 bin m2’yi vatandaşın hizmetine sunduk. Altyapısı da bitti. İmara açtık, vatandaşa çok ucuz arsa ürettik. Burada insanlar ev yapıyor. Şu anda 2 tanesi başladı. Mezarlıkta insanların ayağı toza basmıyor. Kasabanın içinde her yer taş döşendi.

Sayın Milletvekilimiz Süreyya Sadi Bilgiç’e beye, İl Özel İdaresi Genel Sekreterimize, sekreter yardımcımıza, yol şube müdürümüze çok teşekkür ediyorum. Giden valimize de teşekkür ediyoruz. Kasabamızın yoluna sıcak asfalt yapmak istedik. Ben 500 bin TL’lik kaynak bulduk. Sadece bütünü 1 milyon TL’ye yakın tutuyor. Diğer maliyetler de var. Maliyeti yüksek olacağı için stabilizeyi tercih ettik. Altyapısını biz hazırladık, yolumuz stabilize kaplandı. 6 metre geniş bir yol. Otoban gibi oldu. MHP’li bir belediye başkanı olarak söylüyorum. Bana hiç muhalefet belediye tavrı gösterilmedi. Sayın Cumhurbaşkanımızdan milletvekillerimize, il başkanından ilçe başkanına kadar bize muhalefet belediye olduğumuz hiç hissettirilmedi. Yiğidi öldür, hakkını yeme. Benim partilim ya da başka partilim, yalan söyleyemem.

Bizim okula yaptığımız yatırım saymakla bitmez. Bahçeden içindeki sandalyeye, tepesindeki kiremite kadar. Öğretmenlerin tüm ihtiyaçlarını karşılarız. Gitmek istedikleri her yere giderler. Her türlü desteği veririz. Bu sadece okula değil. Camilerin de ihtiyacını karşılarız. Camilerimizin her türlü ihtiyacını karşılıyorum. Camileri temizleriz, lojman yaparız, peyzaj yaparız. Bizim yapmayacağımız bir şey yok. Biz bir tek ib…. yapmayız.”

“SARIİDRİS’İ İLÇE YAPARIM”

 Sarıidris Belediye Başkanı Ramazan Pala, yeni dönemde tek hedefi olduğunu söyledi: Sarıidris’i ilçe yapmak.

Sarıidris’in MHP’li Belediye Başkanı Ramazan Pala, 31 Mart yerel seçimlerinde yeniden yönetime talip oldu. Yeni dönem için büyük bir iddia ortaya koyan Pala, şöyle konuştu:

“Bu Cumhur İttifakı devam ederse Sarıidris’i ilçe yaparım. Benim en büyük iddiam Sarıidris’i ilçe yapmak. Altyapı sorunumuz yok. Yetişmiş elemanımız var. Nüfusumuz 2400. Isparta’da, Antalya’da, Türkiye’nin değişik illerinde, Avrupa’da hemşehrilerim var. Bir telefonla nüfusu 5 bin yaparım. Ben kağıt üzerinde ilçe olsun demiyorum. İnsanların kafasında ilçe olsun. Isparta’nın birçok ilçesi var. Onlar ilçe ise ben ilim. İlçe tabelası asmakla ilçe olmuyor. Evvela ilçeyi insanların kafasında yapacağız.

İNSANLAR İÇİN DE HAYVANLAR İÇİN DE HİZMET ETTİK

                2 yerde 5’er km. mesafede hayvancılık alanı yaptık. Yolları yaptık. 4 tane hayvan sulama göleti yaptık. 2’sini DSİ, 2’sini Özel İdare yaptı. Hayvancılık geldiğimizde sıfıra yakındı. Şimdi 5 bin büyükbaş, 15 bin küçükbaş var. 1999’da geldiğimizde yaylalara eşekle gidiyorlardı. Şimdi mercedesle gidiyorlar. Yayla yollarını yaptık. Gelecek yıllarda doğa turizmi öne çıkacak. Bu yolları hazırladık, çeşmeleri yaptık. İnsanlar çoluğu-çocuğu ile gitsin, çeşmelerden su içsin istiyoruz. Yaylaları da zenginleştirdik, fakirleştirmedik. Orman ile işbirliği yaptık sadece 2006 700 hektar ağaçlandırma yaptık. 2 yıldır da 1000 hektar ağaçlandırma yaptık. 2006’da diktiğimiz ağaçlar şu an 3,5 metre boyuna ulaştı. Biz kasaba halkımız için hayvanlarımız için gereken ne varsa yaptık. Bu dönem benim bir tek hedefim var kasabamı ilçe yapmak.”

Bu haber 563 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...