Isparta Davrazspor Kale’yi fethetti: 2 – 0

14 Kasım 2018 14:49

Pembe-yeşilliler, kendi saha ve seyircisi önünde Ziraat Türkiye Kupasında mağlup olduğu rakibini 2 – 0 mağlup ederek rövanşta güldü. Vali Ömer Seymenoğlu’nun da izlediği maçta pembe-yeşillilerin gollerini Ozan (kk) ve Mahmut Bektaş kaydetti.

Spor Toto Bölgesel Amatör Futbol Liginde 7. Grupta güller diyarını  temsil eden Isparta Davrazspor, Denizli ekibi Kale Belediyespor’u 2-0 mağlup ederek haftayı 3 puanla kapadı.

Isparta Atatürk Stadı’nda oynanan maçı İzmir Bölgesinden Erdem Demirtaş, Ahmet Kıvanç Kader ve Mehmet Karakuyu isimli hakemler yönetti.

                Davrazspor, ilk yarıda rakip kalede net gol pozisyonları değerlendiremedi. Gökhan Koç ve Tayyip’le yüzde yüzlük net gol pozisyonlarından yararlanamayan pembe-yeşilliler, 56. Dakikada kendi kalesine Ozan’ın  ve 81. Dakikada Mahmut Bektaş attığı gollerle galip gelmesini bildi.

Karşılaşmayı Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, Ak Parti Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz, AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, Ispartaspor Kulüp Başkanı Ali Bolat ile diğer protokol üyeleri ve yaklaşık 1500 dolayında taraftar izledi. Hafta içinde görevinden istifa ederek Belediye Başkan aday adaylığı başvurusunda bulunan Isparta Ticaret ve Sanayi Odası eski Başkanı Şükrü Başdeğirmen ise maçı karşı tribünlerde taraftarların içinde izledi.

GÖKHAN GÜNÜNDE DEĞİLDİ

Maça Isparta Davrazspor etkili başladı. Maçın ilk 20 dakikasında konuk ekip Kale Belediyespor kalesine yüklenen pembe-yeşilliler,  ilk yarıda Gökhan Koç’un ayağından yüzde yüzlük 4 net pozisyonu harcadı. Yeşil – Pembeli ekip maçın ikinci yarısında da adeta tek kale oynamasına rağmen futbolcular son vuruşta başarılı olamdı.

Isparta Davrazspor’un ilk golünü Kale Belediyesporlu Ozan kendi kalesine attı.

Bu arada Kayseri’ye giden Vali Şehmus Günaydın’ın atamasının yapılmadan önceki maçta Isparta Davrazspor’u güneşli havada, yağmurlu havada kısacası her şartta destekleyen 32 Gençlik Taraftar Grubu üyelerine maç girmeme cezası verdirmesi nedeniyle dünkü maç yine tezahüratsız geçti.  Spor camiası acilen İl Spor Güvenlik Kurulunun bu kararından geri dönmesi ve 32 Gençlik Taraftar Grubunun cezasının ortadan kaldırılmasını istiyor.

Isparta Davrazspor, bu galibiyetle puanını 14’e çıkardı ve liderlik için önemli bir adım attı. Zira, Manavgat Belediyespor berabere kaldığı için lider Kepez oldu. Puanları 20 olan bu iki takım ile pembe-yeşilli  ekibin arasındaki puan farkı 6’ya düştü. Isparta Davrazspor bu hafta sonu grup sonuncusu Ortaca Belediyespor deplasmanına gidecek. 

MAÇIN KARNESİ:

STAD: Atatürk

HAKEMLER:  Erdem Demirtaş 6,  Ahmet Kıvanç Kader 7 , Mehmet Karakuyu  7 (İzmir Bölgesi)

ISPARTA DAVRAZSPOR: Tuğrul 8, Durmuş 8 , Hasan 8  (dk.80 Emrah Sansar 4), Furkan 7,  Emrah Ergür 8, İlyas 8, Mustafa Kemal 8 , Tayyip 5 (dk. 56 Mahmut 6), Ümit 8, Gökhan Koç 4 (dk.75 Utku Can 4 ), Mehmet Can 7

KALE BELEDİYESPOR: Serkan 6,  Selman 4, Atakan 4, Ozan 3,  Aytaç  3 (dk.20 Tunahan 4), Murat 4, Durmuş 3 (dk. 58 Abdurrahman 5), Süleyman 5, Koray 5, Ümit 6, Yasin 4 (dk.74 Ercan 4)

GOLLER: Dk. 56 Ozan (kk), dk.83 Mahmut (Isparta Davrazspor)

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR:

Dakika. 3: Isparta Davrazspor atağında  sağ çaprazdan yapılan  ortada ceza sahasına gelen topla buluşan Gökhan Koç, müsait pozisyonda topu üstten auta attı.

Dakika 7: Aldığı topla ceza sahasına giren Davrazsporlu Gökhan Koç, Kale Belediyespor kalesi önünde  meşin yuvarlağı  dışarı attı.

Dakika 10: Ani gelişen Kale Belediyespor atağında hızla Isparta Davrazspor ceza sahasına inen Süleyman’ın yerden sert şutu kalenin dibinden auta çıktı.

Dakika  14: Ceza sahasına yapılan ortada topa yükselen Gökhan Koç’un kafa şutu önce kalecisi sonra yan direkten oyun alanına geri döndü.

Dakika  26: Sağ taraftan kullanılan köşe atışında Gökhan Koç, altı pas içinde topu bomboş durumda dışarı attı.

Dakika 43: Ceza sahası içinde topla buluşan Tayyip’in sert şutu üstten auta gitti.

Dakika 56 (GOL) : Isparta Davrazspor ikinci yarıya da hızlı başladı. Sağ taraftan çekilen sert şutu kale önünde bulunan Ozan ters bir vuruşla kendi kalesine gönderdi: 1 – 0.

Dak. 79: Sağdan yapılan ortada  Isparta Davrazsporlu Mahmut’un kafa şutu yandan auta çıktı.

Dakika  83 (GOL) Dört dakika önce aynı pozisyonda topu auta atan Davrazsporlu Mahmut bu defa affetmedi ve sağdan yapılan ortada kafa şutuyla topu ağlara gönderdi: 2 – 0.

 

Bu haber 344 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...