Sularımız temiz çıktı

24 Şubat 2013 00:20

İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Meral Kişioğlu, Isparta’nın suyundan alınan numunelerin laboratuarlarda incelendiğini ve klor uygunluk oranının yüzde 100 çıktığını söyledi. Kişioğlu, Isparta’daki suların rahatlıkla tüketilebileceğini bildirdi.

İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Meral Kişioğlu, çevre sağlığı çalışmaları ve yapılan su analizleri ile ilgili bilgi verdi. 48 noktadan aldıkları numunelerin temiz çıktığını ifade eden Kişioğlu, “2010 yılında klor uygunluk oranımız yüzde 86 iken, bugün yüzde 100’dür. Kloru yüksek olan kaynaklar, kloru düşük olan kaynaklarla karıştırılarak regüle edilmiştir. Bu çalışma sonucunda şu anda sorunumuz yok” dedi. İl genelinde özellikle kaynakların ve depoların denetimlerinin periyodik olarak yapıldığına dikkat çeken Kişioğlu, “İçme suları ile ilgili olarak, özellikle satışa sunulan sularla ilgili denetimlerimiz yapılmakta ve şu anda ilimizde bu konuda bir sorun yok. Sonuç olarak 2012 yılı içerisinde şu ana kadar Şubat ayı da dahil alınan su numunelerinden kimyasal ve bakteri yönünden sağlığımızı tehdit eden bir durum yok. Bu kontroller rutin devam etmekte” diye konuştu.

RADYASYON SEVİYEMİZ NORMAL

Öte yandan Isparta’daki radyasyon seviyesi ile ilgili de merak edilen soruları yanıtlayan Kişioğlu, “Sorun yok” dedi. Kişioğlu, “Radyasyon seviyesi, dozları ile ilgili gerekli Türkiye Atom Enerjisi Kurulu ile görüşme yaptık. Resmi gelen cevap ve sözlü görüşmelerimiz sonucu, ilimizde bu sonucun normal değerlerde olduğunu gördük. Türkiye’de bu rakamlarla ilgili herhangi bir sorun olmadığı, özellikle ilimizde Halk Sağlığı açısından müdahale gerektirebilecek herhangi bir durum olmadığı, tarafımıza bildirildi” diye konuştu.

 

 

 

Bu haber 1447 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...