KETEM, Doğumevi bahçesine taşındı

24 Şubat 2013 00:19

Yıllardır Anadolu Mahallesi’nde hizmet veren Kanser Erken Teşhis ve Eğitim Merkezi, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi bahçesinde bulunan alana taşındı. Amaç; tarama programı esnasında erken evrede teşhis edilen kanser vakalarını ilgili uzmanlık dallarına en kısa sürede yönlendirerek takip ve tedavilerini sağlamak.

Kanser Erken Teşhis ve Eğitim Merkezi (KETEM) bundan böyle yeni yerinde hizmet verecek. Isparta Devlet Hastanesi, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, Kızılay Kan Merkezi ve Diş Hastalıkları Hastanesi’nin bulunduğu alana gelen KETEM’de, kanser vakası teşhisinde zaman kaybını ortadan kaldırarak acil müdahale edilmesi planlanıyor. Bu anlamda dün KETEM’in açılışı gerçekleştirildi. Açılışa; Vali Memduh Oğuz’un yanı sıra, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Osman Aydın, İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Mehmet Karakaya, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Meral Kişioğlu, Devlet Hastanesi ve Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi yöneticileri ile sağlık personeli katıldı.

UZMANLIK DALLARI ARTIK KETEM’E DAHA YAKIN

Açış konuşmasını yapan İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Meral Kişioğlu, hastaların Anadolu Mahallesi’ndeki hizmet binasına ulaşımda zorluk çektikleri ve zaman kaybının önüne geçmek amacıyla KETEM’in Doğumevi bahçesine taşındığını belirtti. Kanser hastalarında zaman kaybı olsun istemediklerinin altını çizen Kişioğlu, “Amacımız tarama programı ile erken teşhisi sağlamak. Bizim için koruyucu sağlık hizmetlerinde, Halk Sağlığı Müdürlüğü çalışmalarında en önemli şey tarama programı esnasında erken evrede teşhis ettiğimiz kanser vakalarını ilgili uzmanlık dallarına yönlendirerek takip ve tedavilerini sağlamak. Bu taramalar sayesinde 56 yaşında bir beyde kolon kanseri başlangıcı tespit ettik. Hemen tedaviye başlandı. Buranın avantajı uzmanlık dallarının binaya yakın olması. Hastalarımız açısından çok rahat olacak. Tahlil sonuçlarında hiç zaman kaybetmeden, direkt elimizle takip ederek hizmeti bu şekilde devam ettireceğiz” dedi.

KANSER VAKALARINDA ARTIŞ YOK

Öte yandan Isparta’da kanser vakalarında artış görülmediğini belirten Dr. Kişioğlu, çevre illerden gelen vakalara da hizmet verdikleri için vaka sayısının artmış gibi göründüğünü ancak Isparta’daki kanser vakalarında artış olmadığını bildirdi. Kişioğlu; “Isparta’da kanser vakalarında Türkiye istatistik sonuçlarına göre, daire başkanlığımızla yaptığımız istişareler, resmi toplantılar ve bilgilendirmelerimiz sonucunda kesinlikle vakada artış olayı yok. Türkiye genelinde binde 3 – 5 seyrederken, biz 0,9 ve 1 istatistik sonucuyla çalışmalarımıza devam ediyoruz.

ÇEVRE İLLERDEN GELEN

VAKALARA DA BAKIYORUZ

Biz çevre illerden de gelen vakaları aldığımız için vaka sayımız artmış gibi görünüyor. Aksine biz çevre illere de çok kaliteli hizmet verdiğimiz için böyle bir sonuç gösterge. Bu halkımızı yanıltmasın. Gayet dengeli, olması gereken rakamların çok çok altında seyrediyoruz” şeklinde konuştu. Açış sonrası Vali Memduh Oğuz ve beraberindekiler hizmet binasını gezerek incelemelerde bulundu.

RESİM YARIŞMASINDA DERECEYE GİREN

ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Ayrıca, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Obezite, Diyabet ve Verem hastalıklarına dikkat çekmek amacıyla Verem ve Diyabet konulu resim yarışması düzenlendi.

Yarışmada dereceye giren öğrenciler, KETEM hizmet binasının açılışının ardından Doğumevi’nde gerçekleştirilen törenle ödüllendirildi.

Verem konulu resim yarışmasında birinci Gülistan İlkokulu’ndan Çağrı Yalçın, ikinci Yaşar Ulucan İlkokulu’ndan Şükran Önal, üçüncü Sidre 2000 İlkokulu’ndan  Esranur Beyza Dağlı oldu.

Diyabet konulu resim yarışmasında ise birinci Gülbirlik İlkokulu’ndan Selim Ünal, ikinci Mustafa Şener İlkokulu’ndan Havva Burgaz, üçüncü Gülbirlik İlkokulu’ndan Abdullah Kaplan seçildi.

 

 

Bu haber 2649 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...