Sebzeciler isyanda!

24 Şubat 2013 00:04

İl merkezinde kurulan 28 pazara koşturmaktan para kazanamadıklarını belirten Sebzeciler ve Manavlar isyan etti. Esnaflar, bundan böyle Muzaffer Türkeş, Zafer, Doğancı, Hızırbey ve Çarşamba pazarlarına gitmeyeceklerini ifade ederek Oda başkanı Hasan Demir’den de destek istediler.

Sayıları 500'ü bulan sebzeci esnafı ilginç bir karara imza attı. Esnaflar, üyesi oldukları Sebzeciler ve Manavlar Odası Başkanlığı tarafından düzenlenen toplantıya eksiksiz katılarak 6 pazar yerine gitmeyeceklerini söylediler.

ORTAK KARARLAR ALINDI

Halıkent Mahallesindeki Bakkallar ve Bayiler Odası Düğün Salonunda gerçekleştirilen toplantıda Oda Başkanı Hasan Demir, esnafların bu konudaki sorunlarını dinledi. Toplantıda tek tek söz alan esnaflar şu görüşleri dile getirdiler: “Isparta'da özellikle son yıllarda halk pazarı sayısı bir hayli arttı. Öyle ki, adeta pazar kurulmayan semt veya mahalle kalmadı. İlimizde şuanda 28 ayrı semt pazarı kuruluyor. Biz ortada o pazara koşturmaktan, bu pazara koşturmaktan ailemize ayıracak zamanımız kalmıyor.

MAZOT PARASINI BİLE KARŞILAYAMIYORUZ

Daha da önemlisi, bu pazarlarda sattığımız mal artık maliyetini bile kurtaramaz duruma geldi. Çünkü o pazar bu pazar koşturmaktan aracımızda kullandığımız akaryakıt tüketimimiz hat safhaya ulaştı. Sattığımız ürünler mazot parasını bile karşılayamaz duruma geldi. Aldığımız borçları ve banka kredilerini ödeyemiyoruz. Araçlarımız ipotek ediliyor.

PAZAR SAYISI AZALTILMALI

Onun için özellikle şu semt veya mahalle pazarı dediğimiz pazarların kapatılmasını istiyoruz. 28 ayrı yerde kurulan pazar sayısının azaltılmasını ve makul bir sayıya indirilmesini istiyoruz.

Örneğin her hafta Cuma günleri Yedişehitler Mahallesinde bir pazar kuruluyor zaten. Ama onun hemen dibindeki Fatih ve Muzaffer Türkeş Mahallelerinde de haftanın belli günlerinde de pazarlar kuruluyor. Dolayısıyla, Cuma pazarının kurulmasının bir esprisi kalmıyor. Onun için Fatih gibi, Muzaffer Türkeş gibi semt pazarları kaldırılırsa Cuma pazarında daha iyi alışveriş imkânı olacaktır.

200 BİN NÜFUSLA BAŞKA ŞEHİRDE 6 PAZAR KURULUYOR

200 bin nüfuslu başka bir İlde 6 pazar kurulurken, Isparta'da 28 pazar kuruluyor. Bu sayı bir hayli fazla. Mahalle Muhtarları da bu konuda bize destek veriyorlar.

BU PAZARLARA ÇIKMAYACAKLAR

Bundan böyle Fatih, Muzaffer Türkeş, Zafer, Doğancı, Hızırbey ve Çarşamba pazarlarına çıkmama kararı aldık. Başkanımızdan da bu konuda yanımızda olmasını istiyoruz.”

NE GEREKİYORSA YAPMAYA HAZIRIM

Oda başkanı Hasan Demir de sebzeci esnafının bir temsilcisi olarak alınan karara uyacağını belirtti. Demir bu konuda sebzeci esnafına sizlere önderlik etmeye gereğinin yapılması için çalışmaya hazır olduğunu ifade etti.

Bu haber 797 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...