“Türk’le-Kürt devlet katında eşittir”

23 Şubat 2013 23:56

AKP Milletvekili Recep Özel, gündemde yaşanan gelişmelere göndermede bulunarak “Türk Kürt, Kürt de Türk olamaz. Birbirimiz olmak yerine birbirimize saygılı olmak daha doğru bence. İkimiz de devlet katında eşitiz” dedi.

AKP Milletvekili Recep Özel, gündeme ilişkin değerlendirmede bulundu. Özel, son 30-35 yıldır yaşanan olayların herkesi bıktırdığını belirterek “Bu sorunun çözümü için kiminle görüşülmesi gerekiyorsa bu yapılmalı” dedi. Bu konuda BDP’lilerin terör örgütünün ağzıyla değil de, çözüm üreten bir siyasetçi ağzıyla konuşmaları gerektiğine değinen Özel, “BDP’nin de yaşanan bu sürecin içine olumlu söylemlerle doldurması gerekiyor. Başarı sağlanmazsa hükümetin başarısızlığı, ama başarı olursa, ülkenin başarısı ve kazancı olacak. Burada herkes çözüm istiyor. Biz diyoruz ki neden olmasın?”

TÜRK, KÜRT OLAMAZ

Şöyle söylemler ortaya çıktı son zamanlarda; Ben Mehmet Akif kadar Arnavutum, Selahattin Eyyübi kadar Kürdüm, şu kadar Türküm. Şimdi bunlar boş şeyler gibi duruyor ancak böyle demek yerine, ‘Kardeşim ben Türküm sen de Kürtsün. Ama bizim aramızda hiçbir fark yok. Biz devlet katında eşitiz ve birbirimize saygı duyacağız. Ben de Kürt vatandaşlarımız gibi kürdüm desem de onlar gibi olamam. Onlar da Türk olamaz. Bunu seçme şansımız yok ki. Birbirimiz olmak yerine birbirimize saygılı olmak daha doğru bence” diye konuştu.

Bu haber 678 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...