Eski ITSO Genel Sekreteri Korkmaz, Profesör oldu

23 Şubat 2013 23:55

SDÜ’nün başarılı öğretim üyelerinden bilim adamı Doç. Dr. Adem Korkmaz Profesörlük unvanını aldı.

Uzun yıllar SDÜ’ye bağlı yüksek okul müdürlüğü, çok sayıda idari görev ile Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreterliği görevlerinde başarılarıyla adından söz ettiren Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adem Korkmaz’ın bilimsel anlamda da alanıyla ilgili çok sayıda makalesi ve kitabı bulunuyor. Son olarak Ticaret ve Sanayi Odası’ndaki genel sekreterlik görevini bilimsel çalışmaları dolayısıyla bırakan Korkmaz, kısa sürede emeklerinin karşılığını aldı. Korkmaz, böylelikle profesörlük unvanını 41 yaşında almış oldu.

ADEM KORKMAZ’IN ÖZGEÇMİŞİ VE BİLİMSEL ÇALIŞMALARI

1993 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Çalışma Ekonomisi Bölümünden Lisans, 1996 yılında Cumhuriyet Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünden Yüksek Lisans, 2001 yılında İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Çalışma Ekonomisi ABD’da Doktora derecelerini aldı.

Halen Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstriyel İlişkiler Bölümünde Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır. Alanında, yurtiçinde yayımlanan kitap 1- Çağdaş Gelişmeler Açısından Asgari Ücret 2- İşsizliğin Önlenmesinde Emek Piyasası Politikaları Hakemli dergilerde yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden yayınlar dışındaki makale 1- "Kooperatif İşletmelerinde Bütünleşme Hareketleri ve Stratejileri", Sosyal Siyaset Konferansları, 43-44. Kitap, İstanbul:2000, 2- "Asgari Ücretin Mali Yönü", C.Ü. İİBF Dergisi,Cilt 2, Sayı 1, Nisan 2001 3- "Türkiye'de Kayıtdışı İstihdam Gerçeğine Bir Bakış", Sosyal Siyaset Konferansları, 45. Kitap, İstanbul: 2003-12-02 4- "Emek Piyasasında Asgari Ücret, İşsizlik ve Enflasyon Arasındaki İlişkilerin Ekonometrik Bir Analizi: Türkiye Örneği (1969-2000), Gazi Üniversitesi İİBF Dergisi (Yayına Kabul Edildi, Baskıda)-2003 5- Bir Sosyal Politika Aracı Olarak Türkiye'de Asgari Ücret : Politika ve Uygulama (1951-2003), Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 2005 6- "Küreselleşme Sürecinde Kooperatifçilik Hareketinin Gelişimi Ve Yeni Yaklaşımlar" Armağan, 2006

 

 

 

Bu haber 835 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...