İl ve ilçe başkanlarının istifası için 1 Aralık tarihi beklenmeyecek

1 Kasım 2018 17:57

Gözler AK Parti İl Başkanı Osman Zabun’da. Bazı ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyeleri de belediye başkan adayı olmak için görevi bırakacak.

AK Parti’de belediye başkanlığı aday belirleme süreci başlıyor. AK Parti Genel Merkezi’nde cumartesi günü yapılacak MKYK toplantısından sonra hemen aday adaylığı başvuru sürecinin başlatılacağı öğrenildi. Buna göre, AK Parti’de belediye başkanlığı, il genel meclisi ve belediye meclis üyeliği aday adaylığı başvurularının pazar gününten itibaren başlaması bekleniyor. İlçe ve il belediye başkan aday adaylığı için nüfusa göre 1 ile 5 bin TL para talep edilecek. Aday belirleme süreci kapsamında anketler yapılacak, e-temayül sistemi uygulanacak. Tereddüte düşülen bazı yerlerde gizli oy usulüne göre anketler yapılacak.

Öte yandan AK Parti’de gözler il ve ilçe başkanları ile yönetim kurulu üyelerinde. Partinin yönetimde boşluğa düşülmemesi için istifa sürecini erken başlatması bekleniyor. Aday olacak il ve ilçe başkanları ile parti yöneticilerinin istifası için kamu görevlileri için belirlenen 1 Aralık tarihinin beklenmeyeceği öğrenildi. Bu hafta sonuna kadar il ve ilçe başkanlarının istifasının alınacağı konuşuluyor. Bu karar doğrultusunda Isparta’da gözler İl Başkanı Osman Zabun’a çevrildi. Belediye başkanlığına aday olacağı bilinen İl Başkanı Osman Zabun’un istifasına kesin gözüyle bakılıyor. Bazı İlçelerde de ilçe başkanları ile yöneticileri belediye başkan adaylığı için istifa edecek. Eğirdir İlçe Başkanı Veli Gök, Yalvaç İlçe Başkanı Hayri Uyar ve Teşkilat Başkanı Mustafa Alperen Özer, Gelendost İlçe Başkanı Kazım Şenyurt, Senirkent İlçe Başkanı Kadir Heybeli, Aksu İlçe Başkanı Mehmet Akbay’ın istifa edeceği öğrenildi.

Bu haber 299 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...