CUMHURİYET BAYRAMI COŞKULU GEÇTİ

30 Ekim 2018 18:22

29 Ekim kutlamaları kapsamında 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen törene 7’den 77’ye Ispartalılardan büyük katılım oldu.

Törene Vali Şehmus Günaydın, AK Parti Isparta Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz, Garnizon Komutanı  P. Albay Bilgin Çetinbağ, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın,  Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kemal Çokdinç, İl Emniyet Müdürü Halil Turan Erol, Süleyman Demirel Üniversitesi  Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler,  protokol üyeleri, çok sayıda vatandaş ve öğrenciler katıldı.

Vali Şehmus Günaydın, Garnizon Komutanı P.Albay Bilgin Çetinbağ ve Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın törene katılanlar ile vatandaşın bayramını kutlamasıyla başladı. Daha sonra saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı okundu. Öğrencilerin günün anlam ve önemine ilişkin şiirleri okumasıyla devam eden törende Lokman Hekim Anadolu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden oluşan halk oyun ekibi folklor gösterisi sundu. 

 Vali Şehmus Günaydın’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasında; "Cumhuriyetin kurulmasından günümüze kadar birçok alanda önemli başarılara imza atıldı. Hedefleri gerçekleştirmek için her gün bu başarıları daha üst noktalara taşımak hepimizin en önemli görevidir. Bu görevi en güzel ve verimli bir şekilde gerçekleştirmek için 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra birbirimizi seveceğiz, kenetleneceğiz, üreteceğiz, çalışacağız ve daha fazla ihracat yapıp, istihdam oluşturacağız. Bunları sürdürülebilir kılıp, devam ettirdiğimizde önümüze çıkan engelleri anlamsız ve önemsiz kılacağız. Devletimiz her zaman dünyada örnek gösterilen ülke olmaya devam edecektir. Burada bize düşen görev, Malazgirt'te, Miryokefalon'da, Çanakkale'de, Sakarya'da, Dumlupınar'da, 15 Temmuz'da nasıl ki bunlara hak ettikleri dersi verdik, bundan sonra da aynı inanç ve kararlılıkla mücadele azim ve kararlığımızı canlı ve güçlü tutmaktır" dedi.

Bayramda öğrenciler tarafından şiirlerin okunmasının ardından geçit töreni yapıldı. Törene katılanlar geçit töreni sırasında alkışlarla asker ve öğrencilere destek verdi.  Ayrıca 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı anısına düzenlenen yarışmalarda derece alan takım ve ferdi sporculara protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi.

 

Bu haber 325 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...