“Ecdadımızın en değerli mirası”

29 Ekim 2018 17:49

Türk Sağlık-Sen Isparta Şube Başkanı Mümtaz Kamil Durak; Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95’nci yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Durak’ın mesajı şöyle: “Ülkemizin sıkıntılı bir süreçten geçtiği, iç ve dış tehditlerin saldırılarına maruz kalındığı ve her gün vatan evlatlarının şehadet şerbetini içtiği, her güne bir yenisinin eklendiği günleri yaşamaktayız. Türk Milleti Kurtuluş savaşında bütün fertleri ile birlik olmuş, söz konusu vatansa gerisi teferruattır diyerek düşmana hep birlikte karşı koyarak, “ Muhtaç olduğum kudret, damarlarımdaki asil kanda mevcuttur” diyerek şanlı bir zafere imza atmıştır. Bu şanlı mücadelenin sonrasında milletin iradesi egemen kılınarak Cumhuriyetimiz, vatan ve millet sevdasının ölmez eseri olarak ortaya çıkmıştır.

Ecdadımızın en değerli mirası olan Cumhuriyetimizi korumak ve yükseltmek ise bizim temel görevimizdir. Bunun içinde yapılması gereken en önemli şey tıpkı Kurtuluş Savaşında olduğu gibi birlik ve beraberlik içerisinde milletin ve devletin düşmanlarına karşı ortak mücadele etmektir.

Bu anlamda da en önemli sorumluluk devlet ve hükümet yetkililerine düşmektedir. Ayrımcılık, adam kayırmacılık gibi birliğe ve dirliğe zarar veren, Vatan ve Milletin yerine başka yerlere hizmeti kendine vazife edenlerin tahribatının ve yıkımının önüne geçilmelidir.

Bu duygu düşüncelerle  29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızın 95’inci yıldönümünü kutluyor; Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm gazi ve şehitlerimizi saygıyla, rahmetle ve minnetle yad ediyorum”.

 

 

Bu haber 259 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...