SGK´da SMS dönemi başladı

20 Şubat 2013 16:17

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Mehmet Bayramı, 3 büyük operatör şirketiyle sözleşme imzaladıklarını belirterek, ”Vatandaşlar 10 farklı konuda istediği bilgiyi 5502’ye mesaj atarak öğrenebilecek” dedi.

Sosyal Güvenlik alanında devrim niteliğinde bir sistem hayata geçirildi. Bundan böyle vatandaşlar 10 farklı konuda istedikleri bilgiyi SGK’ya gelmeden 5502’ye kısa mesaj atarak öğrenebilecekler. Projenin esas amacının vatandaşların kurumlara gelmeden istedikleri bilgiyi almalarını sağlamak olduğunu ifade eden Bayram, ”3 büyük operatör şirketiyle sözleşme imzaladık, vatandaşlar 10 farklı konuda istediği bilgiyi 5502’ye mesaj atarak öğrenebilecek. Uzun süredir üzerinde çalıştığımız bir projeydi. Çok şükür çalışmalarımızı tamamladık. 10 ayrı bilgiyi SMS kanalıyla vatandaşlarımız bizden 5502’ye mesaj atarak alabilir” diye konuştu.

BÜROKRASİYİ AZALTIYORUZ

En çok karşılaşılan sorulara SMS yoluyla cevap verileceğine dikkati çeken Bayram, şöyle devam etti: ”Hizmet durumlarını öğrenebilirler, katılım paylarıyla ilgili kendi adlarına tahakkuk eden payları öğrenebilirler, emeklilik yaşını, ilk sigortalılığa giriş tarihini yazarak, ne zaman emekli olacakların öğrenebilirler. Kurumla alakalı 10 farklı bilgiyi vatandaşlarımız, artık SMS yoluyla öğrenebilecek. Aslında bürokrasiyi ortadan kaldırıyoruz.

5502 SGK’NIN KURULUŞ KANUNU

Bu, gerçekten çok önemli bir hizmet. Alo 170 kayıt dışı ihbar hattını da hizmete açmıştık. Şu anda 300 kişi, vatandaşlarımızın her türlü sorunlarına cevap veriyor. SMS çalışması da bunun daha ilerisi. 5502 SGK’nın kuruluş kanunudur. Bu yüzden SMS numarası olarak bunu seçtik. SMS atarak vatandaşlarımız bilgilerine ulaşabilecek.”

 

 

Bu haber 800 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...