“Biz millet olarak çalışacağız”

9 Ekim 2018 17:55

Isparta Belediyesinin Köy Buluşmaları Eğirdir’in Bağıllı Köyü ile devam etti. Programda İlahiyatçı Yazar Prof. Dr. Mustafa Karataş söyleşisi düzenlendi. Bağıllı Köyündeki programa Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, eşi Dilek Günaydın ile birlikte katılırken, yine programa MHP İl Başkanı Nail Bayram ve çok sayıda davetli katıldı.

Köye gelişinde vatandaşlar tarafından karşılanan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ve beraberindekiler muhtarlık tarafından verilen yemeğe katıldı. Başkan Günaydın ve beraberindekiler ardından 1993 yılında Iğdır’da şehit düşen Şehit Er Bayram Şenol’un baba ocağına geçti. Burada anne Ümmü ve baba Durmuş Şenol ile bir süre sohbet eden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın aileye Kur’an-ı Kerim ve Türk Bayrağı takdim etti.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ve beraberindekiler daha sonra programın yapılacağı alana geldi. Böyle güzel ve anlamlı bir programın köylerinde düzenlenmesinden dolayı duyduğu memnuniyetini dile getiren Bağıllı Köyü Muhtarı Mehmet Aslan Can, Başkan Günaydın ve ekibine teşekkür etti.

Kardeş Köy Kardeş Mahalle Programları buluşmasından dolayı Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a teşekkür eden MHP İl Başkanı Nail Bayram da, ülke olarak çok zor günlerden geçildiğini, Isparta’nın bir şehidini daha geçen gün ebediyete uğurladıklarını hatırlattı. Vatandaşlara birlik ve beraberlik çağrısında bulunan İl Başkanı Bayram, “Ülke olarak birbirimize kenetlenir, kardeş olursak bizi kimse bölemez. Kimseye de bu ülkeyi böldürtmeyeceğiz” dedi.

Şehitlerimize Allah’tan rahmet, aileleri ve Türk Milletine başsağlığı ve sabır dileyerek konuşmasına başlayan Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın da, inşaların sevgi, saygı, samimiyet, birlik, beraberlik ve bütünlük içerisinde olması gerektiğine vurgu yaptı. Köylerde göçün durması gerektiğine dikkat çeken Günaydın, “Köylerimizde kazancın arttırılmasını düşünüyorum. Köyden göç olduğunda üretimde göçüyor, azalıyor demektir. Bir gün köylerimizin üretim açısından baş tacı olduğu görülecektir. Umudumuzu kesmememiz lazım. Umudu olmayan bir millet çöker. Bunları anlatmak amacıyla köyümüze geldim. Mazot, ilaç, gübre pahalı deyip umutsuzluğa kapılmayalım, üretelim. Üretmenin önemini Atatürk söylediği veciz sözlerle belirtmiştir” şeklinde konuştu.

Son zamanlarda dövizdeki dalgalanmaya da dikkat çeken Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Bu da bir savaştır. Üretmeyi bırakmamalıyız. Dövizdeki artışı fırsat biliyorlar, zam yapıyorlar. Bu ülkemizi yanlışa götürür, direneceğiz. Isparta esnafı zamlar karşısında direniyor, bizlerde belediye olarak esnafımızın yanındayız. Kunduracılar Sitesinin ardından şimdi de Üzüm Pazarında esnafımız için indirim günleri düzenlenecek. Isparta esnafımız dış güçlere, zamlara karşı direniş gösteriyor, gösterecek. Isparta fiyat artışlarına direniyor. Belediye olarak bizde direniyoruz. Suyun tonunu bir liradan vermeye devam ediyoruz. Isparta Belediyesi halkını koruyor. Üretim yapan, istihdam sağlayan Türkiye’nin en zengin belediyesi Isparta Belediyesidir. Güvenmek, inanmak, halkımızı korumak lazım. Üretim yapmak, yaptırmak Türkiye’nin önünü açmaktadır. Biz millet olarak çalışacağız. Ben Atatürk’ün söylediği gibi çalışıyorum. Isparta’mızın kalkındırmak için çalışıyorum” görüşlerinde bulundu.

Konuşmaların ardından İlahiyatçı Yazar Prof. Dr. Mustafa Karataş konuşmasında meydanı dolduran vatandaşlara çeşitli konularda bilgiler verdi. Konuşması öncesinde bu vatan için şehit düşen tüm şehitlerimiz için dua okundu. Prof. Dr. Mustafa Karataş konuşmasında Allah’ın, insanı tüm canlılardan daha üstün yarattığına dikkat çekti. Alemin özününün insanoğlu olduğunu söyleyen Prof. Dr. Karataş, “Müslüman Türk milletiyiz. Dünyada tarih boyunca güçlü bir millet olduk. Yılmayız, haksızlık karşısında susmayız” dedi. Fitneden ve milli birlik ve kardeşlik konularından da bahseden Prof. Dr. Mustafa Karataş, vatana hainlik etmeyen, teröre bulaşmayan her bir kişinin bizim kardeşimiz olduğunu söyleyerek, gençliğin ve Türk milletinin 15 Temmuz’da devletine, ülkesine sahip çıkmak için sahaya indiğini, bayrağına ve vatanına sahip çıktığını aktardı.

Prof. Dr. Mustafa Karataş, konuşmasında ayrıca her insanın kusurunun olabileceğini, insanları kusurları ile birlikte sevilmesi ve kabul edilmesi gerektiğini söylerken, “Kusuruna rağmen kardeş bileceğiz. Her şey mükemmel olmaz, hepimiz günahkarız, bu birliği sağlarsak kimse bize el kaldıramaz” dedi. Türk milletinin ve Türkiye’nin düşmanının çok olduğundan da bahseden Karataş, “Düşmanımız çok olsun, onlar bizim hızımız oluyor. Düşman bizi birbirimize kenetliyor. Düşman boş durmaz. Şehit olursak ahiretimizi, gazi olursak onur kazanıyoruz. Cenab-ı Allah Türk dünyasının önünü açmıştır. Bu akan suyu kimse durdurmaz. İman bizim cevherimiz. Vatan için şehit olmak ne büyük bir değer. Allah için ölmek şehadet, Allah için yaşamakta, Allah için ölmek kadar haktır”  şeklinde konuştu.

Çalışmanın öneminden de bahseden Prof. Dr. Mustafa Karataş, “Çalışıyorsan mutlaka karşılığını alırsın. Üç gün bir şeye emek verdiyseniz ‘ben bundan bir şey kazanmadım’ deme. Allah 70 yıl sonra da olsa bunun hakkını karşınıza çıkarır. O yüzden çalışacağız, sabredeceğiz ve namazımızı kılacağız. Sabır direnmektir. Sabır son hamleye kadar beklemektir. Sabır dünyayı da ahireti de kurtarır. Bir de sabırla namazı da birleştirmeliyiz” ifadelerinde bulundu.

Programda ayrıca Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, çocukları okumaya teşvik amacıyla Türk klasiklerinden oluşan roman ve hikaye kitapları hediye etti.

Bu haber 396 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...