Çünür TOKİ İlkokulunda öğrenci ve veliler dertli

9 Ekim 2018 17:46

Yeni yerleşim yerlerinden Çünür Mahallesi eğitimde sancılı. Yaz aylarında çok sayıda ailenin yerleştiği mahallede Milli Eğitim Müdürlüğü hazırlıksız yakalandı. Çok sayıda öğrencinin nakil yoluyla kayıt yaptırdığı okulda sınıf mevcutları 40 kişiye dayandı. İlk ve ortaokulun ayrı binalarda eğitim verdiği Çünür TOKİ İlkokulu’nda yeterli sayıda derslik olmasına karşın eğitim öğretim yılı başında öğretmen atamasının yapılmaması nedeniyle sınıf mevcutları kabardı.

Çoğu derslik boş durumda olmasına rağmen yetersiz eğitim kadrosu nedeniyle öğretmenlere yeni öğrenciler paylaştırılınca sınıflardaki sıralar tahtaya kadar dayandı.

Isparta’nın yaşanabilir kentler sıralamasında ilk 5 de yer aldığını bununda eğitim ve sağlık gibi kriterlere bakılarak değerlendirildiğini kaydeden veliler, “Normalde en fazla 25 kişi olması gereken sınıflarda çocuklar kucak kucağa normalin 2 katı bir sayıyla eğitim görüyor.  Sene başında okul idaresi 1 hafta içinde yeni öğretmen atamaları yapılacağını ve yeni şubeler açılacağını belirterek bizi oyaladılar.  Bugün 4. Haftaya başladık ama ne atama var ne de yeni şube açıldı. Öğretmenler de çaresiz öğrencilerde.  Öğretmen değişikliği yaşanacak diye yardımcı kaynak kitaplarını bile almadık.  Öğretmen ödevleri bile kontrol edemiyor zira sıraların arasında dolaşmaya kalksa 1 derste ancak kontrol edecek.'

Öğrenci velileri eğitim konusunda oldukça hassas olan Vali Şehmus Günaydının bu durumdan haberdar olduğunu sanmadıklarını belirtti.

Veliler, "Sayın Valimiz lütfen bu konuya el atiniz ve bu okulumuza öğretmen ataması yapılarak çocuklarımızın daha kaliteli eğitim görmesi konusunda yardımcı olunuz. Derslik var, öğrenci var ama öğretmen yok."

Veliler en kısa zamanda bir çözüm üretilmesi konusunda umutlu olduklarını sözlerine eklediler.

 

Bu haber 822 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...