Afet bilinci yaygınlaştırılacak

5 Ekim 2018 17:38

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Eğitim Merkezi koordinasyonunda afet bilincinin yaygınlaştırılması amacıyla ilimiz Valilik binası önünde simülasyon tırı konuşlandırılacak.

 Konu ile ilgili yapılan duyuruda; “Halkımızın tüm afetlerden en az zararla kurtulabilmesi amacıyla atılması gereken en önemli adım, bireyden başlayarak tüm toplumun afetlere karşı eğitimlerle hazırlanması, afet ve acil durumlar konusunda verilen eğitimlerle; toplumda farkındalık oluşturmak, afetleri korkuyla beklenen bir felaketten, başa çıkılabilir bir olguya dönüştürmek ve yapabilirlik/yeterlilik bilincinin toplumun tüm katmanlarında yerleştirilmesini sağlamak Başkanlığımızın temel amaçlarından olduğu belirtilmiştir.

Bu kapsamda; Başkanlığımızca Afet ve Acil Durum Eğitim Merkezi koordinasyonunda eğitimlerin yaygınlaştırılması amacıyla Afet ve Acil Durum Tırının 09-11 Ekim 2018 tarihleri arasında İlimizde görevlendirilmesi uygun görülmüştür. Söz konusu tarihlerde simülasyon tırı ilimiz Valilik binası önünde Afet Bilinci Eğitmeni belgesine sahip personelimiz ile birlikte görev alacaktır” denildi.

 

Bu haber 311 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...