“Eğirdir Gölü, sınırsızca hoyratça kullanılamaz!”

5 Ekim 2018 17:32

Su Ürünleri Mühendisi Hüseyin Demirekin, Eğirdir Gölü Özel Hükümleri’nin uygulanmasına gereken önemin gösterilmemesinden yakındı.

İl Genel Meclisi’nde gerçekleştirilen Eğirdir Gölü genel görüşmesine Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü adına katılan Su Ürünleri Mühendisi Hüseyin Demirekin, dikkat çeken bir konuşma yaptı. Eğirdir Gölü’nü korumak için özel hüküm belirlendiğini belirten Demirekin, şöyle konuştu:

“Eğirdir Gölü Özel Hükümü, havzaların Anayasasıdır. Hepimiz uygulamak zorundayız. Özel Hükümden sadece Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nün sorumlu gibi gösterilmesinden son derece rahatsızız. Havzada bulunan bütün yerel yönetimler atık su arıtma tesislerini nasıl ve ne zaman yapacağının kıstakları bellidir. Özel hüküm gereğince bu arıtma tesisleri yapılmak zorundadır. Yapılmadığı için zaman zaman para cezaları uyguluyoruz. Bundan mutlu değiliz. Mevzuat gereği yapılıyor. Mevzuat bu gölü korumak için yapılıyor. Eve, ahıra çare bulunur ama göl biterse çare bulamayız. Gölün ağladığı bir noktadayız. Umarım Burdur Gölü gibi geç kalmış olmayız. Bugün Eğirdir Gölü’nde göl havzasında faaliyette bulunacak insanlara artık ‘hayır’ deme zamanı gelmiştir, çoktan geçiyor bile. Eğirdir Gölü özel hükümlerinin ne için çıktığı bellidir. Amacında şu yazar. İçme ve kullanma suyu kaynağı olarak Eğirdir Gölü’nün korunmasıdır. Eğirdir Gölü’nü çok değişik amaçlarla hoyratça kullanma talepleri gölü bugünkü duruma getirmiştir. Burada tüm karar alıcıları olarak Eğirdir Gölü’nün kullanım amacına yönelik hareket edelim. Göl havzasına besihane yapalım mı yapmayalım mı? Soğuk hava olsun mu olmasın mı? Karar alıcılar olarak biz bunları görelim mi görmeyelim mi?”

 

Bu haber 391 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...