Kardeş mahalle, kardeş köyü ile buluştu

25 Eylül 2018 16:45

Isparta Belediyesinin Köy Buluşmalarının bu haftaki durağı Aksu İlçesine bağlı Yaka Köyü oldu. Hafta içerisinde Işıkkent Mahallesi ile Kardeş Mahalle Kardeş Köy olan ve karşılıklı işbirliğinin gerçekleştirileceği Yaka Köyünün konukları arasında Işıkkent Mahallesi Muhtarı İbrahim Çil ve mahalle sakinleri de yer aldı. Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ın, eşi Dilek Günaydın ile birlikte katıldığı programa, Aksu Belediye Başkanı Ali Kaya, Isparta Belediyesi meclis üyeleri, çevre köylerin muhtarları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Yaka Köyü meydanlığında gerçekleştirilen programda Sanatçı Ümmü Erbil seslendirdiği birbirinden güzel eserleriyle vatandaşlara unutulmayacak bir akşam yaşatırken, kurulan balon parkta çocuklar gönüllerince eğlendi.

Böyle bir etkinliğin köylerinde düzenlenmesinden duydukları memnuniyeti ifade eden Yaka Köyü Muhtarı Hüseyin Dinçer, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın için ‘Isparta’nın mimarı’, ‘Isparta’yı vizyon şehri yapan belediye başkanı’ olarak tanımladı. Bu etkinliklerin birlik, beraberlik için önemli olduğuna değinen Muhtar Dinçer, “Hiçbir zaman Türk Milletinin birlik beraberliği bozulmasın, bayrağımız inmesin, ezanımız dinmesin, vatanımızın bölünmesin” dedi.

Programa katılan Aksu Belediye Başkanı Ali Kaya da, köyler ile mahallelerin kaynaştırılmasına vesile olan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a teşekkür etti. Kaya, “Isparta ve Aksu’nun birlik ve beraberliğinin devamını diliyorum” görüşlerinde bulundu.

Köyleri sevdiğini, köylerdeki samimiyetin daha farklı olduğunu belirten Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın da, “Nasılsınız demek istedik. Bizim köylerimizde muhabbet, komşuluk ilişkisi vardır, hatır vardır. Hepimiz biriz, millet olarak birbirimize yardımcı olmalıyız. Sevelim, sevilelim bu dünya kimseye kalmaz” şeklinde konuştu.

Başkan Günaydın konuşmasının ardından köyde bulunan çocuklara Türk klasiklerinden oluşan hikaye ve roman kitaplarından hediye etti. Günaydın, “Çocuklarımızı okumaya teşvik edelim. Okuma sevgisi küçük yaşta başlar. Bu çocuklarımız okuyacak ve belki bir gün gelecek Isparta’nın belediye başkanı olacaklar” ifadesinde bulundu.

Konuşmaların ardından Yaka Köyü Muhtarı Hüseyin Dinçer, Başkan Günaydın’a çiçek ve köylerine ait yazılı eser takdiminde bulundu. Başkan Günaydın da, programa katılan köy muhtarlarına Isparta’nın 550 yıllık Osmanlı tarihini anlatan kitap hediye etti. Konuşmaların ardından sahne alan Sanatçı Ümmü Erbil ise meydanı dolduran vatandaşlara seslendirdiği birbirinden güzel eserleri ile unutulmaz bir akşam yaşattı.

 

 

Bu haber 489 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...