“Artık çözüm odaklı problemlere odaklandık”

25 Eylül 2018 16:31

İyi Parti Milletvekili Aylin Cesur, Isparta’da değişim üzerine açıklamalarda bulundu. Cesur, “İl Başkanı atamasını Genel Merkez yaptı. Bu parti, tüzüğüne bağlı demokratik bir parti. Genel merkez bizlerle de istişare yaptı ve atamadan açıkçası memnunum. Biliyorsunuz 81 il başkanının istifası istenerek köklü bir değişime gidildi. Bildiğiniz gibi bazı illerde eski İl Başkanları yeniden görev alırken bazı illerde ise yeni isimlerle yola devam edildi. Isparta’da bunlardan birisi olarak düşünülmüş ki şimdiki İl Başkanımız göreve getirildi. Kendisinin çok başarılı olacağına inanıyorum. Kuracağı yönetimle birlikte Isparta'ya çok büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum. Önümüzde yerel seçimlerin olduğu bu süreçte genç dinamik pırıl pırıl arkadaşların çok çalışacaklarını ve yerel seçimleri Isparta'da başarılı sonuçlandıracaklarına inanıyorum” dedi.

İYİ PARTİ’nin sorunlarının bunlar olduğunu, yeni dönemde parti içi sorunlardan ziyade Türkiye'nin, Isparta'nın sorunlarının gündeme geleceğini söyledi. Eski ve yeni yönetimle birlikte yeni dönemde Türkiye'nin sorunlarına yöneleceklerini belirten Milletvekili Cesur herşeyin geride kaldığını ve önlerine bakacaklarını söyledi.

Cesur, “İl yönetimi değişti, değişim kaçınılmazdı, zaman zaman problemler yaşadık ama bugüne kadar partiye emeği geçenleri de yok sayamayız, biz bunları büyütmüyoruz. Eski İl Başkanı ve onla birlikte çalışanlara şükran borçluyuz, herkes birbirine hakkını helal etmeli. Yeni yönetimle birlikte biz bunlara odaklanmıyoruz, artık çözüm odaklı problemlere odaklandık.

İstifaları nasıl değerlendiriyorsunuz sorusuna ise Cesur şöyle cevap verdi; “Son derece normaldir, siyasi partilerde üye olmak kadar istifa etmekte normaldir, yeni yönetimle çalışmak istemeyen arkadaşların kimisinde metal yorgunluğu kimisinde ise başka bir sebep vardır, gitmeleri gayet normaldir. Bu eksilmelerin partiye zarar vereceğini düşünmüyoruz.% 10 barajını geçerek % 19 ile Isparta'da ikinci parti olmuş bir parti var. Her beş kişiden biri partimize oy vermiş, giden arkadaşlara teşekkür ediyorum. Onlar üzerlerine düşen yükü yeterli bulmuşlar diyebiliriz” dedi.

Milletvekili Cesur yerel seçimler öncesinde nasıl bir strateji geliştirecekleri yönündeki sorumuza ise şöyle cevap verdi. “Belediye Başkan adayları şekillenmek üzere, 15 Ekim gibi adayların belirlenmesi ve Ekim sonunda açıklanması yönünde genel bir prensibimiz var kısa zaman içerisinde sonuçlandıracağız. Bizim istişare yaptığımız bize başvuranlar var, teklif götürebileceğimiz isimler olabilir, önümüzdeki günlerde belli olacak” diye konuştu.

 

 

Bu haber 390 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...