Konya’da bulunan Ispartalılar Derneği’nden bir Konferans daha

19 Şubat 2013 19:30

Konya’da bulunan   Ispartalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından 19’uncusunun tertip edildiği konferanslar serisinin bu yıl  2.cisi 16 Şubat 2013 Cumartesi akşamı  yapıldı.Selçuklu Belediyesi Ahmet Keleşoğlu Kültür Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen geceye çok sayıda Ispartalı ve misafir katıldı.

Toplantı öncesinde konuşan Dernek Başkanı Ramazan Alan; “bir sivil toplum örgütü olarak derneklerin sosyal, kültürel faaliyetlerinin yanında  ilmi faaliyetlerde yaparak içinde bulunduğu topluma faydalı olmaktır. Dernek olarak amacımız içinde yaşadığımız toplum için güzel şeyler yapmak, bilgi birikimi olan insanlarımızdan, içinde bulunduğumuz toplumun faydalanmasını temin etmek bizim hep hedefimiz olmuştur.

Bu tür toplantıların diğer bir faydası da  insanların her geçen gün daha bireysel düşündükleri, daha bencil  davrandıkları, şahsi menfaatlerin öne çıktığı bu günlerde, insanlarımız arasında birlik ve beraberliği tesis etme ve güçlendirmeye de  faydalı olduğu muhakkaktır” dedi. Konuşmanın akabinde Hamideli Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Y.Müh. Ramazan Topraklı  tarafından “Eğirdir Gölündeki Coğrafi Değişim ve Tarih Anlayışına Etkisi ile Miryokefalon Savaşı”  konulu konferans verildi.

Konferansın akabinde karşılıklı sorulu cevaplı  gecenin ilerleyen saatlerine kadar süren program sonunda dernek başkanı Ramazan ALAN bu tür toplantıların devam edeceğini ve Mart ayındaki toplantının 23 Mart 2013 tarihinde yine bu salonda yeni bir konu ve konuşmacının katılımıyla yapılacağını söyledi,  Y.Müh.Ramazan Topraklı’ya ve daha önceki konferanslarda  konuşmacı olarak katılan Prof.Dr.Zekeriya Kitapcı ve Prof.Dr.Nuri Köstüklü’ye dernek Başkanı Ramazan Alan tarafından teşekkür belgesi verildi.Başkan Alan Ramazan Topraklı’ya konuşmacı olarak katılımlarından ve misafirlere gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti. 

 

 

Bu haber 1146 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...