Mustafa Şener Ortaokulu İddialı

20 Eylül 2018 18:40

Komşu mahalle Modernevler’de Gazi İlkokulu’nun eğitim ve öğretime açılması ile birlikte ilkokul iken ortaokula dönüştürülen Mustafa Şener’de yeni sezon iddialı başladı. Okulun kurucu müdürlüğünü üstlenen camianın başarılı isimlerinden Aytekin Tokgöz, Mustafa Şener’i yeni sezonda Isparta’nın en başarılı ortaokulları arasına sokmakta oldukça iddialı.

Gazi İlkokulu’na eşyaların geç taşınması nedeniyle bu yıl kayıtta istediği öğrenci sayısına ulaşamayan Mustafa Şener Ortaokulu’nda şu anda 150 öğrenci bulunuyor. Sınıflar 18’er kişilik. 25 derslik kapasiteli okulda öğretmenlerin tamamı kadrolu. Halı sahası da bulunan okulda 5.sınıflar İngilizce ağırlıklı hazırlık sınıfı olarak eğitim görecek. Bu sınıflarda 3 saat yerine 11 saat İngilizce dersi görülecek. Okulda bilgisayar labaratuarı kurulduktan sonra bilgisayar kodlama dersleri de verilecek.

Anadolu Mahallesi Muhtarı Ömür Demirtaş, Mustafa Şener Ortaokulu’nun Isparta’nın en başarılı okulları arasına gireceğinden şüphe duymadıklarını söyledi. Anadolu Mahallesi(‘nin tamamı ile Sanayi Mahallesi ve Modernevler’in bir kısmının ortaokul olarak Mustafa Şener’in bölgesinde olduğunu belirten Demirtaş, bu yıl taşınmanın gecikmesi nedeniyle istenilen öğrenci sayısına ulaşılamadığını belirtti. Önümüzdeki yıl Mustafa Şener Ortaokulu’nun öğrenci sayısının 500’ü bulacağını belirten Demirtaş, Okul Müdürü Aytekin Tokgöz’ün başarılı olacağından emin olduklarını bildirdi.

Öte yandan Mustafa Şener Ortaokul binası ile okul bahçesinde yer alan anaokul ve halı saha hayırsever Şener ailesinin eseri. İşadamı İbrahim Şener, Mustafa Şener Ortaokulu binasını babası adına, kendi adına anaokulu, eşi Türkan Şener adına da okula halı saha yaptırdı.

 

Bu haber 672 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...