Esnaflar Sosyal Güvenlik Destekleme Priminden şikayetçi

19 Şubat 2013 19:16

Terziler  Odası Başkanı Yaşar Doğan, son düzenlemeye göre emekli olup da işyeri açan kimselerden alınan Sosyal Güvenlik Destekleme Primi’nin artık taksitlendirileceğini ancak bunun sevindirici bir gelişme olmadığını savundu. Doğan, “Bugün ödenemeyen borç taksitlendirilince de ödenemez. Bunun komple ortadan kaldırılması gerekiyor” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı son düzenlemesinde emekli olup da işyeri açanlardan aldığı Sosyal Güvenlik Destekleme Primlerini taksitlendireceğini duyurdu. Borçların tahsil edilmesi için atılan bu adımda, alacaklar 36 ay taksite bölünecek. Bunun güzel birşeymiş gibi anlatılmasından rahatsız olduklarını belirten Terziler Odası Başkanı Yaşar Doğan, sitem etti.

EMEKLİMİZ MUHTAÇ OLMASA ÇALIŞIR MI?

Borçların 36 ay taksite bölünmesinin bir anlam ifade etmediğini bugün ödeyemeyen borcun taksitlendirilince de ödenemeyeceğini bildiren Doğan, şunları söyledi: “Borç yine aynı borç. Mühim olan; bu arkadaşlar belirli yaşı geçmiş zaten muhtaç olmasa zaten çalışmaz. Emeklinin aldığı maaş zaten açlık sınırının altında. Devletin en büyük hatası burada. Hem açlık sınırının altında maaş veriyor, hem de aç adamdan vergi keseceğim diye uğraşıyor. Bu tezatlığın düzeltilmesi lazım. Tabi devlet de kim ne kadar sigorta primi öderse ona göre ücret veriyor. Ama uygulama yanlış. 

ÇOĞU ARKADAŞIMIZ EVLERİNE ÇEKİLDİ

Sosyal Güvenlik Destekleme Primi yüzünden çoğu arkadaşımız evlerine çekildi, iş yerlerini kapattılar. Biz sanatkârız. Sanatkâr insan, paranın hesabını yapmaz. Sanatkâr insan ancak mesleğini idame ettirmeye çalışır. Çünkü bu insan bir şeylerle oyalanacaktır. Ben sanatkârım, ben kahveye gidip de oturamam. Her ne kadar bir şeylerle meşgul oluyorsak da, az da olsa ülkemize katkı sağlamak istiyoruz. Zaten vergi ödüyoruz, KDV üretiyoruz. Biz üreticiyiz tüccar değiliz. Biz hep, sanatkârlara teşvik olsun istedik. Bazı sanat dallarına teşvik geldi fakat yetersiz. Biz istiyoruz ki, sanatını devam ettiren insanlara, yani nasıl devlet 65 yaşını geçince sen devlet memurluğu yapamazsın diyorsa, 65 yaşını geçen sanatkârlardan da vergi almasın, bazı şeylerden muaf tutsun.” 

Bu haber 690 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...