Milletvekili Cesur, Türk Dünyası Kadın Platforma Kurucu Üyesi seçildi

11 Eylül 2018 15:39

İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur, Türk Dünyası Kadın Platformu Kurucu Üyesi seçildi.

Türk Dünyası Kadın Birliği Forumu’na davet edilen İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur, Türk Dünyası ülkelerinin temsilcilerinin tümü tarafından aday gösterilerek kurucular kuruluna seçildi.

İstanbul’da Türk Dünyası Kadın Platformu ve Lady Radio tarafından, Türk Dünyası kadınları arasında dayanışmayı artırmak, ekonomik ve kültürel alanda da ortak projeler üretmek için birincisi düzenlenen Türk Dünyası Kadın Birliği Forumu’na, İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur’un yanısıra, 6 ülkeden milletvekilleri, sivil toplum örgütleri temsilcileri, akademisyenler, üst düzey bürokratlar katıldı. Aylin Cesur, Türk Dünyası ülkelerinden gelen katılımcıların tümü tarafından kurucular kurulu üyeliğine aday gösterilerek Platform  Kurucusu seçildi.

Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Üyesi ve aynı zamanda Avrupa Karma Parlamenterler Birliği Üyesi Aylin Cesur, böylelikle Türk Dünyasında da söz sahibi oldu.

İstanbul’da gerçekleştirilen toplantının öğleden önceki bölümünde forumun açılış konuşmasını yapan İYİ Parti Milletvekili Dr. Aylin Cesur, öğleden sonra da “Kadın Lobisi” ve “Kadına Şiddet” konusunda gerçekleştirilen panellerde de konuşmacı olarak yerini aldı.

Forumda, kadın lobiciliği ve kadına şiddet konusunda yapılan panellerin yanı sıra, Türk coğrafyasında kadın  sorunlarının farklı ve benzer yanları irdelendi. Türk Dünyasından katılan temsilciler panelde kendi ülkelerindeki bu konuya ait gelişmeleri ve problemleri aktardı.

İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur, Türk Dünyası kadınları arasında iş birliği konusunda yapılacak çalışmalar için hazırlanan ortak protokolün de imzalandığı toplantı sonunda bu toplantıların geleneksel hale getirilmesi kararı verildiğini aktardı. Aylin Cesur, bir sonraki toplantının Aralık ayında olacağını belirtti. Türk Dünyasından ve dünyanın çeşitli yerlerinden bir çok kişinin katılacağı Genel Forum’da; dünyaya ortak bir deklarasyon sunulacağını da ifade etti .

 

Bu haber 398 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...