“Geçmişini iyi bilmeyen, iyi bir lider olamaz”

19 Şubat 2013 16:39

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Öğrenci Konseyi tarafından genç bireylerin liderlik özelliklerinin gelişmesini sağlamak ve onlara entelektüel bir kişilik kazandırmak amacıyla hazırlanan "Yarının Liderleri” projesi kapsamında, Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi yönetimi lider adaylarıyla buluştu.

SDÜ Yaşam Boyu Eğitim Merkezinde düzenlenen programa, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker,  Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Birol Akgün, SDÜ Yaşam Boyu Eğitim Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Orhan Adıgüzel ve proje kapsamındaki öğrenciler katıldı.

Prof. Dr. Muzaffer Şeker programda yaptığı konuşmada, tarihin iyi analiz edilmesi gerektiğini söyledi.Türkiye’nin medeniyetlere beşiklik ettiğini ifade eden Şeker, “Tarihe öncülük etmiş başkentlerimiz var. Bu tarihi güzelliklerin farkına vararak yaşamalıyız. Geçmişimizle gurur duyarak kendimize ait medeniyet çizgisi oluşturmalıyız. Köklerimizi öğrenmek ve yeniden keşfetmek zorundayız. Yunus Emre, Fuzili, Mehmet Akif’ okumamız, okutmamız gerekiyor. Geçmişini iyi bilmeyen, iyi bir lider olamaz” dedi.

Program, Prof. Dr. Muzaffer Şeker ve Prof. Dr. Birol Akgün’e plaket, öğrencilere de Konya’ya özgü hediyelerin verilmesiyle sona erdi.

REKTÖR ŞEKER’DEN

REKTÖR İBİCİOĞLU'NA ZİYARET

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Öğrenci Konseyi tarafından genç bireylerin liderlik özelliklerinin gelişmesini sağlamak ve onlara entelektüel bir kişilik kazandırmak amacıyla hazırlanan "Yarının Liderleri” projesi kapsamında SDÜ öğrencilerine ders vermek amacıyla SDÜ’ye gelen Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker ve beraberindekiler, SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu’ nu makamında ziyaret etti.

Ziyaret kapsamında Rektör İbicioğlu konuklarına üniversiteyi tanıttı. Karşılıklı iyi niyetlerin iletildiği ziyarette, günün anısına hediyeler verildi.

 

 

Bu haber 691 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...