“Yerli telefon Yerli otomobil kadar önemli”

7 Eylül 2018 16:07

ITSO Meclis Üyesi Fatih Tola, hem servis sağlayıcıda hem de telefonda yerli tüketime dönülmesi gerektiğini söyledi.

Uzun yıllardır iletişim sektöründe TOLA İletişim adı ile faaliyet gösteren ITSO Meclis Üyesi Fatih Tola, yerli telefonun yerli otomobil kadar önemli olduğunu söyledi. Telefon ve servis sağlayıcı hizmetlerinde dışa bağımlılıktan yakınan Tola, yabancı markalarla rekabet edebilecek Türk markalarının geliştirilmesi gerektiğini söyledi. Tola, şöyle konuştu:

“Şu anda operatörlerden telefon alma işi yaygınlaştı. İnsanlar telefonu para verip de almıyor. Faturaya ek alıyor. Gerçekten şunu söyleyebilirim ki Türkiye’deki gerek telefon görüşmelerindeki kalite, gerek internetteki kalite birçok Avrupa ülkesinin daha üzerindeydi ve kullanım alışkanlığımızda birçok Avrupalıdan daha fazla.  Arkamızdan gelen nesil interneti daha fazla kullanacak ve herhalde 10 sene içerisinde alışverişin ve ekonominin %50’si belki daha fazlası internetten olacak.

YERLİ ÜRÜNLER TERCİH EDİLMELİ

Geçtiğimiz dönem ilan ettiler, operatörlerin ortak veri kullanımı kanun çıkardılar. Mesela bir köyde rakip operatörün verisi güçlü ama diğer iki operatörün vericisi çekmiyorsa bir bedel ödeyerek vericiyi kullanarak oradaki insanlarında mağdur olmasının önüne geçilecek. Buradaki ürünler yurt dışından geliyor. Bu işin yerlisine dönmesi lazım. İnsanımızda bu noktada birazcık yerli ürünleri tercih edebilmesi lazım. Rekabet edebilecek ürünler piyasada yok. Hem vericide hem telefonda yerliye dönmemiz gerekiyor. Alt yapımız buna oldukça hazır. İşlemcimiz yok. Belki hükümetin bu dönem mega sanayi şehirleri adı altında biraz daha üretime yönelik bir istihdam politikası işleyeceğini düşünüyorum. Yerli otomobil kadar önemli diyebiliriz.”

2 DÖNEMDİR MECLİSTE

2 dönemdir ITSO meclis üyesi olarak görev yaptığını anlatan Tola, “Biz iki dönemdir Ticaret Odasının meslek grubunda geçen dönemden beri Şükrü Başdeğirmen başkanlığındaki meclis üyeliğimiz devam ediyor. Komitemizin en büyük etkisi mesleki anlamdaki sunumların mecliste getirilip tartışılması oldu. Şükrü Başdeğirmen’in yapmış olduğu tüm faaliyetlerde biz meslek grubumuz olarak destek verdik.  Isparta’nın ticaretin gelişmesi anlamında faaliyet gösteriyoruz” diye sözlerini tamamladı.

 

Bu haber 383 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...