Çetince Köyünde seracılık geçim kaynağı

7 Eylül 2018 16:05

Yalvaç’ın Çetince Köyü, seracılıkla aldı başını gidiyor. Çetince’de kapalı alan üretim 3 bin dekara yaklaştı. Eskiden tarım işçisi olarak başka yerlere giden Çetinceliler şimdi kendi işlerinin patronu oldu.

 Çetince’nin seracılıkta bu noktaya gelmesinin gizli kahramanları var. Çetince Belediyesi kapatılmadan öyle bir iş yapıldı ki, bugünlerin gerçekleşmesinde etkili oldu. Son Belediye Başkanı Arif Gürdal, bugün yaşanan zenginliğin baş aktörlerinden birisi.

 Çetince’nin  son Belediye Başkanı Arif Gürdal, yakalanan başarının öyküsünü Isparta Gazetesi muhabirine  şöyle anlattı:

“Kuru ağaçtan düdük çıkar mı? Çıkar.

Çetince ovasını kapalı sistem sulama yaptık.

1500 dekar ovayı kapalı sistem sulamaya kavuşturduk.

Vatandaş ev altında hayvancılık yapıyor. Çok para kazandıran bir şey değil. Arazide bir şey yapmak istiyoruz ama elektrik yok. Araziye elektrik çekmek belediyenin işi değil. TEDAŞ’in işi.

Vatandaşımız başka yerlere ırgatlığa gidiyordu. Dayımın yeri vardı. Sera kuralım dedim. Dayıma 5 bin m2 yer kapattırdım. Ben 120 bin liralık borca kefil oldum. TEDAŞ’ta ne kadar eski kablo varsa aldım, geldim. İller Bankası’na proje yaptık. Belediye kapanacaktı. Vilayet ‘alamazsın-satamazsın’ dedi. İller Bankası’na proje yaptık. 880 bin TL maliyetinde. Kredi kullandık. İşçiliğini belediye olarak yapmayı taahhüt ettik. Malzemeleri aldık. 13 kilometre kazdık, 200 metreye pano koyduk. Araziyi elektrik ile buluşturduk. Böylelikle yaptık, ondan sonra çoğaldı. Şimdi Salatalık, marul, domates üretiliyor. Pazar sorunu yok. 3000 dekar kapalı alan var. İnsanların cebi para gördü. Çok mutluyum.”

 

 

Bu haber 583 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...