ISBAŞ’ın sermayesi 60 Milyon TL’ye çıkarıldı

5 Eylül 2018 19:22

Geçen ay ertelenen Isparta Belediyesi şirketlerinin maliye borçlarını ödemek amacıyla ISBAŞ A.Ş’nin sermayesinin 30 Milyon TL’den 60 Milyon TL’ye çıkarılması teklifi Belediye Meclisi’nde oy çokluğu ile kabul edildi. AK Parti grubu ilgili maddenin Cuma günü oylanmasını istedi.

Isparta Belediyesi şirketlerinin maliye borçlarını ödemek amacıyla ISBAŞ A.Ş’nin sermayesinin 30 Milyon TL’den 60 Milyon TL’ye çıkarılması teklifi geçen ay ki mecliste ertelenmişti. Eylül ayının ilk meclis toplantısında ilgili maddenin komisyon raporu görüşüldü. AK Parti grubu maddenin Cuma günkü toplantıda oylanmasını istediklerini belirtirken, Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Ömer Tahir Gürakan, sermaye artırımının detaylarını açıkladı.

Komisyon raporunu okuyan Gürakan, “Belediye Şirketlerimizin maliye borçlarını ödemek amacıyla ISBAŞ A.Ş.nin sermayesinin 30.000.000,00 (otuz milyon) TL’den 60.000.000,00 (altmış milyon) TL’ye çıkarılmasına, sermaye artırımının ayni ve nakdi olarak yapılması komisyonumuzca uygun bulunmuştur” dedi.

AK Parti Grup Sözcüsü Salim Nuri Güntaç, komisyon kararının geçen ay alındığını belirterek, “Bugünkü maddeyle ilgili herhangi bir komisyon kararı yok. Biz detaylarını görmek istiyoruz ve Cuma günü oylanmasını talep ediyoruz” diye konuştu.

Güntaç’a yanıt veren Gürakan, “Geçen ay ertelemiştik. Yasal olarak bugün oylanmasında sorun yok. Mahkemeden 2 yer için tespit istemiştik. Bir tanesi 6183 sayılı amme alacaklarıyla ilgili yani verip borçlarımızdan düşülmesiyle ilgiliydi. Işıkkent Kapalı Spor Salonunun yeri için mahkemeden değer tespiti geldi. Onun rakamı 9 milyon 904 bin lira olarak belirlendi. Diğeri de benzin istasyonu. Yaklaşık 10 aydır bir firma alıyor ama sürekli teminatını yakıyor. O yüzden B plana geçtik. Burayı da şirkete almak suretiyle ihale sürecine girmeden süreyi uzatmadan bir an önce çözmek istiyoruz. Bir tanesi 9 milyon 904 bin lira borçlara karşılık mahsup edilecek diğeri de 15 milyon lira olarak 3. asliye hukuk mahkemesi tarafından tespit edildi. Toplamda 24,9 milyon lira şirkete ayni olarak, kalan 5 milyon 95 bin liralık kısmı da nakdi olarak girerek ISBAŞ A.Ş’nin sermayesi artırılmış olacak” şeklinde konuştu.

Güntaç, geçen ay ki komisyon toplantısında 2 yerle ilgili kendilerine bilgi verilmediğini ileri sürdü. Gürakan ise, 2 yerin değer tespiti gelmediği için açıklamadıklarını söyledi.

Konuşmaların ardından yapılan oylamada MHP’lilerin oylarıyla ISBAŞ’ın sermayesi 60 Milyon TL’ye çıkarıldı.

 

Bu haber 376 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...