10 YENİ PARK’IN YAPIMINA BAŞLANDI

30 Ağustos 2018 15:15

Isparta Belediyesi tarafından şehrin giriş noktalarında ve merkezinde yer alan parkların tamamlanması ve hizmet verir hale getirilmesinin ardından şimdi de tek kalemde Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından aynı anda 10 parkın daha yapımına başlandı. Yapımına başlanan parklarda oturma guruplarının yanı sıra çocuk oyun alanları da bulunacak.

Şehrin merkezi, en uç noktası demeden çalışmalara aralıksız olarak devam eden Isparta Belediyesi, çalışmalarını şehrin tamamını baz alarak gerçekleştiriyor. Bir yandan Davraz’da, diğer taraftan Yenice’de, bir yandan da Vatan Mahallesinden, Fatih Mahallesine şehrin dört bir yanında park yapımına başlanırken, Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın da, Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından devam ettirilen çalışmaları yerinde inceledi.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, mahallelerde devam eden park çalışmalarını incelemesinin ardından yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

“Şehrimizde şu anda 10 adet park yapıyoruz. Bu parklarımızı yapmadan önce bu yeşil alanlarımızı yıllar önce ağaçlandırmıştık. Bütün parklarımızı yapıyoruz. Şehrimizin giriş bölümlerinde parklar oluşturmuştuk. Isparta’da bir sistemimiz var, o da şehrimizi bürüt olarak planlamak. Şimdi mahallelerimizin en uç noktalarına parklarımızı yapmaya başladık. Çocuklarımızın oynayabileceği, vatandaşlarımızın gelip oturabileceği park alanları oluşturuyoruz. Isparta’nın en ücra köşesine kadar yeşillendirdiysek, ağaç diktiysek şimdi de yine parklarımızı yapıyoruz. Tüm parklarımızın projeleri hazırlandı ve aynı anda yapımına başlandı. Bugün yapılan çalışmaları yerinde inceledim. Bir park zincirini şehrimizde tamamlıyoruz. Sonbaharda tüm parklarımız faaliyete geçmiş olacak. Maliyeti aşağıya çekiyor, verimi yükselterek zincirleme çalışıyoruz. Ekonomiye de katkıda bulunuyoruz, az parayla çok iş yapıyoruz.  Isparta’mıza gelen insanlar, ‘Isparta farklı, güzel’ diyerek teşekkür ediyor. Yurt dışında kalan ve tatil için gelen hemşehrilerimiz her yıl geldiklerinde ‘şehrimizde güzel şeyler oluyor’ diyorlar. Bunlar da bana memnuniyet veriyor. Teşekkürler bize zevk ve enerji katıyor. Vatandaşlarımızın nezaketi hizmet aşkımızı hızlandırıyor. Ancak Türk siyasetinde ve özellikle Isparta siyasetinde maalesef konuyu bilir bilmez bizi tenkit edenler oluyor. Siz tenkit edin, ama takdir edenlerde bize enerji veriyor. Sizin tenkitleriniz havada kalan boş şeyler. Boş şeylerle yeni seçilenlerde uğraşmaya başladı. O uğraşmalarda Isparta’mıza zarar veriyor ama bana zarar vermiyor. Gerçekler dünyada hiçbir zaman kaybolmuyor. Şehrimizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma hedefimiz var. Şehircilik açısından bu konuyu da biz yapmak istiyoruz. Yaşanabilir şehirlerde ön planda olmanın da üstüne çıkmak istiyoruz. Avrupa’daki şehirlerle kültürel, sosyal, değer, şehircilik, şehir süsleme sanatı ve buna benzer kriterlerle yarışmak istiyoruz. Şimdi bu adımları da atmaya başladık. Isparta’mız Türkiye’nin en güzel kenti olduğu gibi dünya şehirleri arasında olması dileğiyle tutkusuyla çalışıyoruz. Yaptığımız çalışmaların hayırlı olmasını diliyorum”

 

Bu haber 326 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...