Haberler
Başdeğirmen’den Yeni Yıl mesajı
SPORCULARINI SATIP KÜÇÜKBAŞ HAYVANA YATIRIM YAPTILAR
15 Ağustos 2018 15:38Isparta’nın en köklü altyapı kulüplerinden Gülspor, geçen sezon yetiştirdiği 18 futbolcunun satışından elde ettiği gelir ile kulübe sürekli gelir kaynağı oluşturmak amacıyla küçükbaş hayvancılık yatırımı yaptı. Kulübün 10 keçisi, 6 yılda 140’a çıkacak, ayda en az 2 bin TL sürekli gelir elde edilecek.
MİLLİ VE YERLİ ÜRETİM
Gülspor Kulübü Başkanı Kenan Büyükleblebi, “Amatör takımların ayakta kalması, sportif faaliyetlerini devam ettirebilmesi için gelir kaynaklarına ihtiyacı var. Biz altyapı kulübüyüz. Yetiştirdiğimiz futbolculardan elde ettiğimiz gelir ile karlı bir işe girmek istedik. Hem sporcu yetiştirmeye devam edebilmek için sürekli bir gelir kaynağına ulaşacağız hem de ülkemizin et ithalatını azaltmak için üretime destek verdik” dedi.
1964 yılından bu yana amatör liglerde mücadele eden, son yıllarda futbolcu yetiştirme odaklı faaliyet gösteren Gülspor, kulüplerin sürekli gelir kaynağı sorununa yönelik bir adım attı. Kulübün küçükbaş hayvancılık yapan Başkanı Kenan Büyükleblebi, yıllarca emek verdikten sonra yetiştirdiği futbolcuların satışından elde ettiği gelir ile ‘daha verimli’ diye keçiye yatırım yaptı. Kulüp, geçen sezon 17 yaş grubunda 18 futbolcu satışından elde ettiği 18 bin TL’lik gelir ile Kuleönü’ndeki küçükbaş hayvan çiftliğinden 10 adet keçi aldı. Kulübün keçileri 6 yılda 140’a ulaşacak, et ve sütten ayda en az 2 bin TL gelir elde edilecek.
Gülspor Kulübü Başkanı Kenan Büyükleblebi, 1964’den beri faaliyet gösteren Gülzpor’un artık altyapı takımı olduğunu söyledi. Isparta’daki çocukların keşfedilmesi ve yetiştirilmesi noktasında önemli faaliyetlere imza attıklarını belirten Büyükleblebi, şöyle konuştu:
“Kulübümüz bir altyapı takımı. Biz kulüp olarak liglerde oynayıp, şampiyon olma hedefi ile hareket etmiyoruz. Bizim amacımız futbolcu yetiştirmek. Yetiştirdiğimiz futbolcuyu profesyonel hale getirmek. İşte o zaman kulüp olarak para kazanıyorsunuz, yetiştirdiğiniz futbolcuyu hayata kazandırıyorsunuz. Çünkü liglerde oynamak, o ligde şampiyon olmak, gruplara gitmek çok zorlu. Maliyet gerektiriyor. Bizim gibi kulüplere devlet desteği yok, belediye desteği yok. Kendi imkanlarımız ile bu mücadeleyi veriyoruz. Bir tek biz değil, diğer takımların durumu da aynı. Amatör kulüpler zorluklar içerisinde yürüyor. Biz altyapıya önem verdik. Hocalarımızla birlikte futbolcu yetiştiriyoruz. Küçük yaşta bize gelen çocuğun içindeki yeteneği ortaya çıkarıyoruz. Geçen yıl 15-17 yaş grubunda 18 futbolcu sattık. Güneykent Belediyespor, U-17 liginde bizim sattığımız futbolcular ile şampiyon oldu. IYAŞSpor’a 2 futbolcu sattık. Bu transferlerden 18 bin TL gelir elde ettik. Bu satıştan elde ettiğimiz gelir ile kulübümüzü sürekli gelir kaynaklarına ulaştırmak istedik. Bu doğrultuda Kuleönü’ndeki Helal Köy çiftliğinden 10 adet et ve süt verimi çok iyi olan Halep keçisi olduk. Kulübümüzün keçileri bu çiftlikte bakılıyoruz. Kulübümüzün 10 keçisi 6 yılda 140 sayısına ulaşacak. Et ve süt üretiminden kulübümüze sürekli gelir kaynağı oluşturacağız. Futbolcu sattıkça keçi yatırımına devam edeceğiz. Biz bir taraftan futbolcu yetiştirmek için sürekli bir gelir kaynağı oluşturuyoruz. Diğer taraftan da ülkemizin et üretimine katkı sunuyoruz. Türkiye’de tüketilen etin yüzde 40’ı ithal. Bu doğru değil. Biz kendimize yetecek kadar et bile üretemiyoruz. Et ithalatı bitmeli, kendi kendimize yetmeliyiz. Bu nedenle paramızı küçükbaş hayvana yatırdık, yatırmaya da devam edeceğiz. Yatırımcılara tavsiye ederim. Ülkemizin küçükbaş hayvancılık üretimi desteklenmeli, büyütülmeli.”