“Isparta’daki bu durum bütün partilere örnek olsun”

15 Ağustos 2018 15:36

CHP eski Isparta Milletvekili İrfan Bakır, liste dışı kalmasının ardından ilk kez konuştu.

CHP’nin 24 Haziran seçimlerinde Milletvekili aday listesine koymadığı İrfan Bakır, küskün ve kırgın olmadığını, halkının ve partisinin hizmetinde olduğunu söyledi. Bakır, ‘Halk herşeyin doğrusunu görür. Halk kafasında şekillendirdi, durumu gördü, ona göre davrandı. “Kim bu işi göğüsler, kim yapar’ diye araştırmak gerekir” sözleriyle aday tespitinde yanlışlık yapıldığını ima etti.

                24 Haziran seçim sonuçlarıyla ilgili Genel Merkez bazında henüz bir sorgulama yapmadığını belirten Bakır, aday yapılmamasının genel merkezi taktiri olduğunu belirterek, CHP’nin Isparta’da milletvekili çıkaramamasıyla ilgili ‘aday tespiti yanlışlığını’ ima etti. İşte Bakır’ın o açıklamaları:

ISPARTA’DA BÜYÜKŞEHİRLERDEKİ

GİBİ ADAY BELİRLENMEZ

“Henüz partimiz çıkan sonuçların sorgulamasını yapmadı. Bu konuda bizi çağırıp da ‘neden böyle oldu’ diye sormadılar. Genel Merkez yönetiminin taktiridir. Benim bir küskünlüğüm ve kırgınlığım yok.

Halk ne isterse o olur. Halk herşeyin doğrusunu görür. Halk kafasında şekillendirdi, durumu gördü, ona göre davrandı. Küçük yerlerde adaylıkta kişiye çok önem veriliyor. Büyükşehirlerde böyle olmuyor ama küçük yerlerde şahsa, kişiye oy veriliyor. Bu seçimde daha iyi anlaşıldı. Halka sormak lazım, sivil toplum kuruluşlarına, basına sormak lazım. Kim bu işi göğüsler, kim yapar diye araştırmak gerekir. Aday belirlerken vatandaşın özüne inmek gerekiyor. İşte vatandaş gerekli cevabı verdi. Bu durum bütün partilere örnek olsun.”

KONUŞARAK, ANLAŞARAK, SORGULAYARAK…

Eski Milletvekili İrfan Bakır, CHP’de yaşanan olağanüstü kurultay tartışmalarını da değerlendirdi. CHP’nin ilkeleri olan bir parti olduğunun altını çizen Bakır, şöyle devam etti:

“Ben disipline önem veren bir insanım. Parti disiplini önemlidir. Mali, sosyal hangi konuda olursa olsun disipline uyarım. Son zamanlarda yaşananlar disiplinden uzaklaşıldığını gösteriyor. CHP ilke partisidir. Bu konuda en iyi parti biziz. Ama biraz karışıklıklar oldu. Türkiye Cumhuriyeti için gerekli olan bütün ilkeler CHP’de vardır. Ama bazen sıkıntılar yaşanabiliyor. Değişim önemlidir, gereklidir. Ama ben parti disiplinine uyan bir insanım. Bu konuları kendi içimizde çözmeliyiz. Bu şekilde çözüm olmaz. Oturup konuşarak, anlaşarak, sorgulayarak, fikir alışverişi yaparak yapılacak her harekette varım.”

ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİM

Partisinin ve halkının hizmetinde olmaya devam edeceğini kaydeden Bakır, “Isparta’da olacağım. Halkımın içinde olacağım. Lazım oldukça var olacağız. Partim adına, halkımız adına doğruları yapacağız. Partimizi yerel seçimlere hazırlayacağız. Şartlar ne olursa olsun Isparta’nın ve ilçelerin geleceği için mücadele vereceğiz. Nihayetinde ülke için mücadele vereceğiz” diye sözlerini tamamladı.

 

 

Bu haber 317 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...