Isparta’nın Tarım Haritası Çıkarılacak

11 Ağustos 2018 12:47

MHP Atabey İl Genel Meclisi Üyesi Aziz Eraslan, tarımda insanların komşusundan ya da tanıdığından gördüğüne göre üretim yapmasından şikayet etti, “Isparta için ‘nerede-ne yetişir’ sorusunun tespiti için bir çalışma yapılması gerektiğinin altını çizdi. Tarım İl Müdürü Bestami Zabun da Isparta için Süleyman Demirel Üniversitesi ile işbirliğinde Tarım Haritası hazırlayacaklarını açıkladı.

Isparta’da tarımsal üretimin insanların gördüğüne göre yapıldığını belirten Eraslan, “insanlar komşusundan gördüğüne göre, tanıdıklarından duyduğuna göre tarımsal üretim yapıyor. Birini söküyor, birini dikiyor. İl Özel İdaremizin, Tarım İl Müdürlüğümüzün bu konuda bir çalışması var mı. Biz İl Genel Meclisi’nde toprak analiz fiyatının 30 TL’den 10 TL’ye düşürdük. Neredeyse dönemimiz bitmek üzere, analiz ücreti hala 10 TL ama kimsenin ilgisi yok. Kimse toprak analizi yaptırmıyor. İnsanlar fidan dikmeden önce analiz yaptırmalı” dedi.

Tarım İl Müdürü Bestami Zabun da tarımsal planlamanın önemine dikkat çekti. Hangi ürünün nerede dikileceğine ilişkin planlamanın mutlaka yapılması gerektiğini belirten Zabun, “daha önce görev yaptığım yerlerde bu çalışmayı yürütmüştük. Tarım İl Müdürlüğü’nün tek başına gücü yetmez. SDÜ’nün desteğine ihtiyacımız var. Bu konuda SDÜ ile işbirliği yaparak Isparta için Tarımsal Harita çalışması yapmayı planlıyoruz. ‘Hangi ürün nerede yetişir’in cevabını bu harita ile bulacağız” diye konuştu.

Bu haber 314 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...