Jandarma’dan ‘ahşap travers’ operasyonu

15 Şubat 2013 18:59

Son günlerde Devlet Demir Yollarına ait raylarda bulunan ahşap travers demirleri ile raylar üzerindeki bağlantı demirlerinin çalınması olayları arttı.

İl Jandarma Komutanlığı’nın konu ile ilgili aldığı tedbirler neticesinde, Burdur ilinden gelerek Gönen ilçesi Gölbaşı köyünde söz konusu traversleri yükleyen iki şahıs yakalandı.

Şahıslara ait araç içerisinde, (546) adet demir vida, (138) adet travers demiri ve cebire adı verilen ray bağlantı demiri ele geçirildi.

Konu ile ilgili olarak İl Jandarma Komutanlığı’ndan yapılan açıklama şöyle: “Isparta İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde Devlet Demir Yollarına ait raylarda bulunan ahşap travers demirleri ile raylar üzerindeki bağlantı demirlerinin çalınması olayları ile ilgili olarak hırsızlık olaylarının yapılabileceği muhtemel alanlarda gerekli tedbirler alınmıştır.

Demiryolunun geçtiği güzergah üzerinde devriye faaliyetleri yoğunlaştırılmış  ve bölge takip edilmeye başlanmıştır. Gönen ilçesi Gölbaşı köyünde 13 Şubat 2013 tarihinde şüpheli bir aracın görülmesi üzerine mevcut tedbirler arttırılmış, yapılan takip sonucu Burdur ilinden gelen ve söz konusu traversleri yükleyen Y.T. ve G.T. isimli şahıslara ait araç içerisinde (546) adet demir vida, (138) adet travers demiri ve cebire adı verilen ray bağlantı demiri ele geçirilmiştir

Yakalanan şahıslar gözaltına alınırken, suçta kullanılan araca ve yakalanan malzemelere el konularak, Devlet Demir Yollarına ait malzeme demiryolu görevlilerine teslim edilmiştir. Burdur ili ile Isparta ili arasında demiryolu üzerinde kontrol, gözetleme ve devriye faaliyetleri yoğunlaştırılmış, olası hırsızlıklara karşı gerekli tedbirlerin alınmasına devam edilmektedir. Hırsızlık yapan şahısların çaldığı malzemeleri kullandıkları ve sattıkları alanlarda da gerekli çalışmalar başlatılmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur”. 

Bu haber 1379 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...