“KOKU SORUNUYLA İLGİLİ SÖZLER İTTİFAKA ZARAR VERİYOR”

8 Ağustos 2018 14:05

MHP İlçe Başkanı Akif Çapraz, iktidar yönetimini ve milletvekillerini Cumhur İttifakına uygun davranmaya davet etti.

MHP Merkez İlçe Başkanı Akif Çapraz, AK Parti kanadından  son dönemde özellikle kötü koku sorunu üzerinden Belediyeye yönelik gelen eleştirilerin ardından basın toplantısı düzenlendi. Çapraz, Isparta'da AK Parti yetkililerinin  Cumhur ittifakının ruhuna zarar verecek açıklamalardan uzak durmalarını istedi.       

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin, zorlu bir süreçten geçtiğini kaydeden Çapraz, "Bu süreç devam ediyor. 15 Temmuz hain darbe girişimi ile başlayan süreç MHP ve AK Parti'nin  Yenikapı ruhu ile birlikte hareket etmesi, referandumla Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçilmesi ve 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerde Cumhur ittifakı içinde seçimlere girerek başarılı bir sonuç elde etmesi ile sonuçlandı.  Isparta açısından Cumhur ittifakı başarılı bir sonuç elde etmiş olsa da MHP ne yazık ki milletvekili çıkaramadı. MHP olarak biz bu gerekçeleri araştırdık araştırmalarımıza devam ediyoruz. Cumhur ittifakı sürecinde 24 Haziran seçimlerinde vatandaşımıza hemşerilerimize bu ülkenin menfaatleri doğrultusunda adayımızın Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan olduğunu bu şekilde Isparta’mızın Cumhur ittifakı ile daha güçlü şekilde uygun şartlarda daha iyi yatırımlar alması gerektiğini söyledik. Bu milli birlik platformunun devam ettiği yerde son  zamanlarda AK Parti'nin İl Başkanlığından merkez ilçeye milletvekillerine kadar farklı farklı açıklamalarıyla karşı karşıya kaldık. Sayın Liderimiz Devlet Bahçeli Bey ile Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bu ülke menfaatleri doğrultusunda  ülkenin geleceği açısından bir birliktelik sergileyip bu seçimlere  Cumhur İttifakıyla girmeyi öngördüler. Cumhur İttifakının  içeriğine birlikteliğine anlamına zarar verecek açıklamalardan kaçındılar.

KOKU SORUNUYLA İLGİLİ SÖZLER

İTTİFAKA ZARAR VERİYOR

                 Son günlerde özellikle Isparta'da gündemi meşgul eden koku sorunu ile karşı karşıyayız. Bu güncel bir sorun değil aslında. Konunun yerel seçimlere odaklanmasıyla Cumhur ittifakına zarar vereceği yönünde düşüncelerimiz vardır. Bu sorunla ilgili bir yıl önce Sayın Valimiz Deri OSB'den yayılan kötü kokuyla ilgili OSB yönetimi, Çevre Şehircilik Müdürlüğü ve Özel İdare Genel Sekreteri ile toplantı yaparak bu sorunun Isparta gündeminden çıkması gerektiğini söylemiştir. AK Parti Milletvekili Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç de, Halıkent Mahallesindeki toplantıda bu kokuyla ilgili kredi sorunun aşıldığını BAKA ile Deri OSB arasında sözleşme imzalandığını bu sözleşme üzerine Deri OSB arıtmasının üstünün kapatılarak kötü kokudan kurtulunacağını söylemiştir. Bunun üzerine Isparta Belediyesi zorunlu açıklama yaparak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan yetkilendirilmiş bir kuruluştan  aldığı bilimsel verilerle konuya açıklık getirmiştir. Belediye, talep edilmesi halinde ayni ve nakdi yardıma hazır olduğunu belirterek siyaset değil çözüm üretme noktasına gitmiştir" dedi

KİMSE MHP'NİN GÜÇSÜZ VE YALNIZ

OLDUĞUNU DÜŞÜNMESİN

MHP olarak Isparta'nın bu süreçte sorunlarına çözüm üretme noktasında harekete edilmesi gerektiğini düşündüklerini kaydeden Çapraz, "Teşvik probleminden Dereboğazı duble yolundan, bitmeyen Eğirdir yolundan bunların hepsinin sorun değil çözüm üretme noktasında olduğunu görüyor ve Cumhur ittifakına uygun şekilde AK Parti yetkililerinin de bu konuda hassas davranmaları gerektiğini düşünüyorum. MHP 22 belediyenin 22'sini de alabilecek güce ve kudrete sahiptir. Bunu da yakın zamanda göreceksiniz. Ama kimse bu noktada bu süreçte MHP'nin Isparta'da güçsüz ve yalnız olduğunu düşünmemeli. Nasıl iki lider bir araya gelip Türkiye'nin sorunlarıyla ilgili aynı masada çözüm üretebiliyorsa Cumhur ittifakı içinde bulunan partilerin de aynı masada Isparta menfaatleri noktasında birleşmesinde fayda vardır. Yoksa bizim de söyleyecek çok sözümüz vardır. Daha hassas daha dikkatli davranmak Isparta menfaatleri açısından daha doğru olacaktır.  Isparta'da  MHP'nin 7 belediyesi vardır. Kamuoyu AK Parti'nin de MHP'nin belediyecilik anlayışını görmüştür. Burada halkımızın teveccühü ortadır" diye konuştu.         

HALKIN VEKİLİ OLARAK SORUNLARA ÇÖZÜM BULSUNLAR

Isparta'nın, nüfus itibariyle 4 milletvekiliyle temsil edilme yetkisine sahipken her dönem bir milletvekili fireyle temsil edildiğini söyleyen Çapraz, "Sayın Süreyya Sadi  Bilgiç'in Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı olması nedeniyle edindiği tecrübeyle Sayın Recep Özel'in teşkilat yapısından gelmesi Isparta'da yaşaması sebebiyle sayın Uğur Gökgöz'ün de yeni heyecanlı vekil olarak  daha çok Isparta'nın sorunlarına çözüm üretme noktasında hareket etmelerinde fayda var. Çünkü Cumhur ittifakı sürecinde biz bunları dile getirdik. Bu açıklamaların heyecanla yapıldığını düşünüyorum. AK Parti Milletvekillerinin Isparta'ya faydalı olacağına inancımız tamdır. Isparta bu isimlere değer vermiş ve vekil seçmiştir. Öncelikle halkın vekili olarak Isparta sorunlarına çözüm bulmaları gerekmektedir" diye konuştu.      

 

 

Bu haber 360 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...