Deregümü’ye saha müjde

7 Ağustos 2018 18:36

AK Parti Milletvekili Recep Özel, Deregümü köyüne futbol sahası için Milli Emlaktan yanıt bekleyen Özel İdare yetkililerine işi çabuklaştırın talimatı verince, ihale aşamasına gelindi

Özel İdare 4 köye futbol sahası yapılması için ödenek ayırdı. Deregümü  Gençlik Spor'da saha istedi. Hatta bir miktar katkı da köy halkı tarafından verilecekti. Bunun üzerine Yakaören köyü  sınırlarında Milli Emlak'tan yer bulundu.  Özel İdare Milli Emlak'tan yazı beklemeye başladı. Ak Parti Milletvekili Recep Özel, bu konuyu Deregümü Domates ve Karanfil Festivali'nde dile getirdi.  Özel, "Deregümüspor'un futbol sahasıyla  ilgili Özel İdare  4 köye saha yapıp arta kalan paradan buraya saha yapacaktı.  Sizin de biriktirdiğiniz para vardı. Yakaören Köyü'nde Milli Emlaktan tahsis edilen yerle ilgili sizin yerin yazısını bekliyormuş beyefendiler. Ya o yazı bir yıl sonra gelse saha işi  bekleyecek mi dedim. Şimdi o yazıyı beklemeden ihaleye çıkıyorlar. İhalesini bir an önce yapıp  o sahayı yaptıralım istiyoruz" dedi. 

ÜRETİME İHTİYACIMIZ VAR İMARI BAŞKA YERLERDE AÇALIM

Öte yandan Özel, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'a da, Deregümü köyünde tarım arazilerinin imara açılmamasını istedi. Özel, "2000 yılında Deregümü köyünde organize sanayi dendi. Arazi dendi.  O zaman müdahale edilmişti.  Tarlanız sizde kaldı. Sayın Belediye Başkanı burada konuşurken Deregümü Mahallesi dedi. Ama biz burada köy olmaya devam edeceğiz başkanım. Buranın tarlalarına falan gözümüzü dikmeyelim belediye olarak da. Bizim üretime ihtiyacımız var.  İmarımızı başka yerlerde açalım diyorum. Tabi ki imar beklentisi olan kardeşlerimiz da vardır. Ama üretim yapmak bu verimli toprakları imara açmak ne derece doğru onu düşünmek gerekir " dedi.

 

 

Bu haber 315 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...