Uluborlu Yaşlı bakım ile 300 istihdama ulaşıldı

7 Ağustos 2018 18:34

15 milyon TL’lik 262 kapasiteli özel huzurevi yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezi yatırımının tamamlanmasıyla birlikte bu alanda istihdam edilen kişi sayısı 300’ü bulacak.

Hayırsever yatırımları, devlet yatırımları derken ilçesinin istikametini ‘sosyal hizmet’ alanına yönlendirip Türkiye’nin yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezi iddiasını gerçekleştiren Uluborlu Belediye Başkanı Mehmet Ünverdi, gençlere de iş imkanı sunuyor. Uluborlu’da sosyal hizmet alanında istihdam edilen/edilecek iş gücü sayısı 300’e ulaştı. Bir tarafta Türkiye’nin yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezi haline gelen ilçe, diğer taraftan da gençlerine sağladığı iş imkanları ile göç vermiyor. Uluborlu, kırsalın kaderi olan şehre göçü önlemeyi başardı. İlçede bulunan Meslek Yüksekokulu’nda da yaşlı bakım ve engelli bakımına yönelik bölümler açılıyor.

Uluborlu Belediye Başkanı Mehmet Ünverdi, ilçede şu anda Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü bünyesinde işletilen Hacı Ahmet Şençopur Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ile İbrahim Ethem Erbil Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi bulunduğunu söyledi. Türkiye genelinden gelen yaşlı ve engellilerin bakımının bu merkezlerde yapıldığını belirten Ünverdi, Hacı Ahmet Şençopur Huzurevi ile İbrahim Ethem Erbil Rehabilitasyon Merkezi’nin hayırsever vatandaşlarca yapılıp Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na hediye edildiğini söyledi. Ünverdi, bu merkezlerde toplam 136 kişinin istihdam edildiğini bildirdi.

Uluborlu Belediye Başkanı Ünverdi, ilçede özel huzurevi ve yaşlı bakım-rehabilitasyon merkezi yapıldığını hatırlatarak “Isparta’da ticari faaliyet yürüten Levent Turkal kardeşimiz ilçemize  milyon TL’lik yatırım yapıyor. Özel Gardenya Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin yerini Belediye olarak temin ettik. Uluborlu halkımız bu yatırımın önünü açmak için arsalarının satışına izin verdi. Yol üstünde 262 yatak kapasitesinde yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezi yapılıyor. İşletmesi özel olacak. Gardenya Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ne Türkiye genelinden yaşlılarımız ve engellilerimiz gelecek. Bu merkezde de 150 kişiye istihdam sağlanacak. Yıl sonunda bu tesisimizin de hizmete açılmasıyla Uluborlu’da sosyal hizmet alanında istihdam edilen kişi sayısı 300’ü bulacak. Küçük bir rakam değil. 4-5 fabrikada  alışan işçiye bedel. İlçemizde sağladığımız istidam kaynakları ile göçü önlüyoruz. Uluborlu, bu yönü ile göçe durdurabilen bir ilçedir” diye konuştu.

Öte yandan Uluborlu Selahattin Karasoy MYO’da sosyal hizmete yönelik bölümler açılıyor. Uluborlu Belediye Başkanı Ünverdi, yeni dönem için yaşlı bakım ve engelli bakım bölümlerinin açıldığını sözlerin ekledi.

 

Bu haber 309 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...