“SENİRKENT’TE ÖĞRENCİ OLMADIĞI ZAMAN HAYAT DURUYOR”

6 Ağustos 2018 18:48

Senirkent Esnaf Odası Başkanı Adnan Karcı, sınavsız geçiş uygulamasının kaldırılmasıyla birlikte MYO öğrenci sayısında büyük oranda düşüş yaşandığını bu da ilçe ekonomisini olumsuz yönde etkilediğini söyledi.

Senirkent Esnaf ve  Sanatkarlar Odası Başkanı, Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkan Vekili, Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Karcı, ilçenin hızla göç verdiğinin altını çizdi. Bu kötüye gidişatın durdurulması gerektiğini belirten Karcı, MYO’lara sınavsız geçiş izni veren uygulamanın iptali ile birlikte üniversite öğrenci sayısında büyük düşüş yaşandığının altını çizdi. Senirkent’in öğrenci dışında ekonomik olarak başka bir çıkış yolu bulması gerektiğini kaydeden Karcı, şöyle konuştu:

“Meslek Yüksekokulu’nda öğrenci sayısı azaldı. Bu yıl 300 kontenjan verilmiş. Senirkent’in can damarı MYO idi. Apartlar satılığa çıkarıldı. Sınavsız geçiş kaldırıldıktan sonra ilçelere büyük darbe oldu. MYO’larda öğrenci sayısı azaldı. KYK yapılmadı, bu saatten sonra yapılsa ne işe yarayacak? Yaz okuluna ilgi-alaka yok. Öğrenci olmadığı zaman Senirkent’te hayat olmuyor. Bu yıl yazlıkçılar da yok. Geçen yıla göre gelen yazlıkçı sayısı çok az. Senirkent hızla göç veriyor. 2000’den fazla öğrencimiz vardı, çok azaldı.

Senirkent’te tarıma dayalı sanayi yatırımları getirmek zorundayız. Senirkent’in tek kurtuluşu bu. Belediyecilik eliyle ilçede tarımsal sanayiye yönelik yatırımların öne açılmalı, uygulanmalı. Bu fabrikalar sayesinde istihdama katkı sağlanmalı. Bu yatırımlar ile çiftçiye de katkı sağlanacaktır.”

 

Bu haber 401 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...