“HİÇBİR ÖĞRENCİ AÇIKTA KALMAYACAK”

6 Ağustos 2018 18:39

Ortaokuldan mezun olan öğrencilerin liselere yerleştirme sonuçları açıklandı. Buna göre Isparta’da 4 binin üzerinde öğrenci liseye yerleşti. Yerleşemeyen 637 öğrenci için ise süreç devam ediyor.

Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yıldırım, liselere yerleşemeyen öğrencilere ilgili açıklamalarda bulundu.

Isparta’da hiçbir öğrencinin açıkta kalmayacağını söyleyen İl Yıldırım, “Velilerimizin tedirgin olmasına gerek yok. Yerleşemeyen öğrenciden fazla kontenjanımız var” dedi.

                Yıldırım, konuyla ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu:

“İl genelinde 5286 öğrencimiz 8. Sınıftan mezun oldu. 4252 öğrencimiz ise gerek sınavla gerekse merkezi yerleştirmeyle beraber liselere yerleştirilmiş durumda. İlimizden başka illere, özel okullara giden ve farklı sınavı ve okulu tercih edenlerle beraber hesapladığımızda hiçbir okulla ilişkilendirilmeyen ve yerleşemeyen 637 öğrenci bulunuyor.

2622 aslında boş kontenjanımız da söz konusu. Bunun tamamı il merkezinde değil.  Bir bakıma ilçelerdeki okullardaki kontenjanı belirlediği için. Aslında yerleşemeyen öğrencilerimizden çok daha fazla boş kontenjan olduğunu görüyoruz.

                Bakanlığımızın belirlemiş olduğu takvime göre 4 yeni yerleştirme süreci söz konusu olacak. 6-10  Ağustos 2018, 13-17 Ağustos 2018, 27-31 Ağustos 2018 ve  3-6 Eylül 2018 tarihlerinde hiçbir okula yerleşemeyen öğrencilerimiz herhangi bir orta okul müdürlüğüne giderek tekrar yerleşmek istedikleri okullarla alakalı tercihlerini yapabilirler. Bu başvurular neticesinde tekrar ilan edilecek. Ancak şöyle bir durum var. Diğer öğrencilerimiz herhangi bir okula yerleştirdi, başka bir okula gitmek istiyorlar, o öğrencilerimizde mezun oldukları orta okullara nakil başvurusunda bulunabilirler. Diyelim öğrenciler karar vermedi ve hiçbir yere başvuru yapmadığında eylül ayı itibariyle Milli Eğitimde bir komisyon oluşturup bu öğrencilerimizi liselere yerleştireceğiz.

                Sınav sonuçlandıktan itibariyle müdürlüğümüzde bir birim oluşturduk .Öğrencilerimize rehberlik yapmak adına bir birimiz var  Ancak her orta okul müdürlüğümüzde rehber öğretmenlerimiz ve müdür yardımcılarımız bu konuda velilerimize ve öğrencilerimize rehberlik edebilecek. Öğrencileri yerleşemeyen veliler endişelenmesin. Öğrencilerimiz ve velilerimiz okullarına giderek başvurularını yapıp sonuçlarını beklemelerini öneriyoruz.”

 

Bu haber 281 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...