Aile Hekimi sistemi yüzde 100 çalışıyor

15 Şubat 2013 18:51

Halk Sağlığı Müdürü Dr. Meral Kişioğlu, Isparta’da 1. basamak sağlık hizmetlerinin vatandaşa aktarılmasında en etkin rolü oynayan Aile Hekimlerinin şu anda full çalıştığını söyledi. Kişioğlu, hatta bazı alanlarda nüfus taşması olduğunu burulara da aile hekimi takviyesi yapılacağını ve aile hekimi sayısının 130’a yükseleceğini bildirdi.

Halk Sağlığı Müdürü Dr. Meral Kişioğlu, sağlık hizmetlerinin vatandaşa ulaştırılmasında Isparta’nın ligde en üst sıralarda yer aldığını belirtti. Hatta bu anlamda ilimizin Sağlık Bakanlığı’nın gözünde ayrı bir yerde bulunduğunu ifade eden Kişioğlu, aile hekimlerini işaret etti. Her bir Aile Hekiminin en az 100 ila 150 aileyi takip ettiğini ve onları zamanında yönlendirmelerinden dolayı bugün 1. basamak sağlık hizmetlerinin tüm halka ulaştırıldığını aktaran Kişioğlu, “Isparta’da aile hekimlerimiz yüzde 100 dolu. Bu büyük bir başarı. Şu anda aile hekimlerimiz full çalışıyor” dedi.

NÜFUSU TAŞAN BÖLGELERİMİZ VAR AMA TAKVİYE YAPACAĞIZ

Bazı bölgelerde yoğunluktan dolayı sıkıntı yaşadıklarını bazı bölgelerde de aile hekimi eksikliği olduğunu ancak bu sorunları kısa sürede çözdüklerini ifade eden Kişioğlu, şöyle devam etti: “Sütçüler bölgemizde sorunlarımız vardı ama özendirme çalışmaları yaparak, sistemin güzelliğini ve bölgenin güzelliğini anlatarak yerleşim olmasını sağladık. Merkezde taşan nüfuslar var. Onu düzenlemeye başladık. 3500 üzeri nüfusu olan aile hekimlerimizi tespit ederek ailelerin de mağdur olmamaları için yeni aile hekimlerimizi ilimize kazandırmaya çalışıyoruz. Şu an 126 aile hekimimiz var ama bu rakam 130’a çıkacak. Isparta’nın tamamına hitap edecek bir rakam olacak bu. Hiçbir sorun yaşanmayacak. Isparta şu anda Türkiye’de çok önde. Nadir il var yüzde yüz dolu olan. Sağlık Bakanlığı’nın gözünde çok önemli bir yerdeyiz. Bunu söylemek istiyorum. Aile hekimlerimizi koruyucu sağlık hizmetlerimiz de güzel çalışmalar yapıyoruz. 1. Basamak sağlık hizmetlerinin halkta memnuniyetini artırmayı amaçlıyoruz. Bu sistemde aile ile hekim birebir diyalog kuruyor. Sayıyla alakalı doktor sayımıza ulaşmış bulunmaktayız.” 

Bu haber 677 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...