Emekliye Bayram müjdesi

15 Ağustos 2012 22:27

Emekliye Bayram müjdesi

Kamu işçilerinin ardından bir müjde de emeklilere geldi. Hükümet, Sosyal Güvenlik Kurumu çatısı altındaki emeklilerin maaşlarını bayramdan önce alabileceğini açıkladı.

 

Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Isparta Şube Başkanı Abdülkadir Ersal, emeklilik tahsis numarasının son rakamı tek olanların 17 Ağustos’ta, çift olanların ise 16 Ağustos’ta maaşlarını alabileceğini söyledi. Ersal, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Maaşların bayramdan önce verilmesini sevinçle karşıladığımızı ifade etmek isterim. Emeklimiz hiç olmazsa bayramda namerde muhtaç olmaz.

SSK emeklilerinin maaşları her ayın 25’inde ödenmekteydi. Ramazan Bayramı'nın 19 Ağustos'ta başlayacak olmasından dolayı emeklileri bayram öncesi mağdur etmemek ve sevindirmek için ödeme yapılacak. Buna göre; SSK emeklileri  Aylığını ayın 22, 23, 24, 25 ve 26'sında alanlar için bu ayın 16'sında yani bir kaç gün sonra ödeme yapılacaktır. Aylığını 17,18,19,20 ve 21'inde alanlar bu ayın 17'sinde emekli maaşını alabileceklerdir. Yani emekli sicil numarasının son rakamı çift olanlar 16 Ağustos'ta, tek olanlar da 17 Ağustos'ta emekli aylıklarını bayram öncesinde alabileceklerdir. Bu uygulamadan 6 milyona yakın SSK emeklisi istifade etmektedir” dedi.

 

 

 

Bu haber 719 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...