“Ülkemiz deprem bölgesidir”

3 Ağustos 2018 18:22

İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Şeref Korkmaz ve ekibi sorunlara eğilmek ve çözüm yolları arama iddiası ile görev başına geldiklerini belirterek, ilk çalıştaylarını yaptılar.

İnşaat Mühendisleri Odası Yeni Yönetimi, ilk organizasyonu yaptı. Mesleki sorunlara eğilmek ve çözüm yolları arama iddiası ile görev başına gelen Şeref Korkmaz ve ekibi, ilk organizasyonu yaptı. İnşaat Mühendisleri Odası’nda gerçekleştirilen etkinliğe üyeler ve inşaat sektörü temsilcileri çalıştaya ilgi gösterdi.

İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Şeref Korkmaz, ülkemizin deprem bölgesinde olduğuna dikkat çekerek şu konuşmayı yaptı:

“Ülkemiz deprem bölgesidir. Her yıl yıkıcı nitelikte depremlerle karşılaşıyoruz. Can ve mal güvenliği çoğu zaman önemli bir sorun olarak karşımıza çıkıyor. İnsanlarımızın güvenli yapılarda yaşamalarını önemli görmekle birlikte yeterli bulmuyoruz. Yaşanabilir bir çevrede güvenli, sağlıklı, mekanik aksamı sorunsuz çalışan, insana dost, çevreye uyumlu çağdaş bir yapıda oturmanın bilimsel bir planlamayla yapılabileceğini düşünüyoruz.

Hava sıcaklığı beton özelliklerini etkileyen önemli bir ortam koşuludur ve hava koşullarına bağlı olarak beton üretiminde, taşınmasında, yerleştirilmesinde ve küründe gerekli önlemler alınmalıdır. Aksi taktirde, meydana gelebilecek aksaklıklar betonun dayanımını ve dürabilitesini olumsuz yönde etkileyebilir. Fabrikada üretilen beton ne kadar mukavemetli olursa olsun,  inşaat mahaline nakli ve işlenmesi uygun yapılmadığı sürece bir önem arz etmemektedir.

Burada ilimizde karşılaşılan sorunlara ortak bir yol almayı hedeflemekteyiz.”

 

 

Bu haber 325 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...