‘Bu çocuklar bizim geleceğimiz’

1 Ağustos 2018 18:35

Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi sonucunda seçilen minik yeteneklerimizin eğitimleri 6 Mart Spor Salonunda gerçekleştiriliyor.

Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi sonucunda seçilen minik yeteneklerimizin eğitimleri 6 Mart Spor Salonunda devam ediyor.

Sağlıklı ve hareketli bir yaşamın gereği olarak toplumda spor yapma kültürünün yerleştirilmesi, sporun geniş kitlelere yaygınlaştırılmasıyla çocuk ve gençlere sporu sevdirerek onları sporla tanıştırmak, spora başlama yaşında bulunan yetenekli çocukları tespit ederek spor branşlarına yönlendirmek ve üst düzey sporcu olarak yetiştirilmelerini sağlamak amacıyla Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi ilimizde de gerçekleştiriliyor.

Proje kapsamında Bilişim Uzmanı, Sportif Eğitim Uzmanı, Antrenör ve Beden Eğitim Öğretmenlerinden oluşan il genelinde toplam 3 bin 661 öğrenciyle buluşarak, yeteneklerini keşfetmesinin ardından çalışmalarda belirlenen gençler geleceğe hazırlanıyor.

                6 Mart Spor Salonu’nda gerçekleştirilen çalışmalarda gençler proje kapsamında bir dizi testlere tutuluyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek, Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesinin çok önemli olduğunu belirterek. Amaçlarının Isparta'da başarılı ve yetenekli sporcular yetiştirmek olduğunu söyledi. Gevrek, “Bu çocuklar bizim geleceğimiz. Yetenekli gençleri keşfetmeye devam edeceğiz. Bu çocuklar bizim geleceğimiz” dedi.

 

 

Bu haber 377 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...