ÖĞRENCİLERDEN PROJELER SERGİSİ

1 Ağustos 2018 18:33

TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları kapsamında SDÜ  yürütücülüğünde IYAŞ Selçuklu Ortaokulu ve  Anadolu Lisesi Öğrencilerinin katılımlarıyla gerçekleşen “Genç Mühendis Atölyesi” isimli proje IYAŞ AVM’de düzenlenen  proje sergisinde çalışmalar beğeni ile izleniyor.

TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları kapsamında Süleyman Demirel Üniversitesi yürütücülüğünde IYAŞ Selçuklu Ortaokulu ve Isparta Anadolu Lisesi Öğrencilerinin katılımlarıyla gerçekleşen “Genç Mühendis Atölyesi” isimli proje IYAŞ Alışveriş Merkezinde düzenlenen proje sergisiyle tamamlandı.

Projede IYAŞ Ortaokulundan 15 öğrenci ve Anadolu Lisesinden 15 öğrenci olmak üzere toplam 30 öğrenci projede yer aldı.  Proje 2 Temmuz tarihinde 15 kişilik ortaokul öğrencisiyle başlarken 16 Temmuz tarihinden itibaren ise lise öğrencileriyle devam ederek  her iki grup 10 boyunca eğitim aldı.

Proje kapsamında öğrencilere temel elektronik, Arduino geliştirme kartı ve mblock yazılım programı öğretildi. Gösterilen dersler kapsamında öğrenciler gruplar halinde kendi projelerini ortaya çıkardı. Bu projeler günlük hayatı kolaylaştıran veya bir engeli ortadan kaldıran projeler olarak göze çarptı. Görme Engelliler için aklı baston, mobil uygulamalı robotlar, akıllı ev otomasyon sistemi, gaz alarm sistemi renk ayıran robot ve alev söndüren robot gibi günlük yaşamda kullanılan ve gerekli olan projeler ortaya çıktı. Ortaya çıkan her proje öğrencilere özgün kendi fikirleri ve yazılımlarıyla geliştirildi.

Projenin açılışa Okul Müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

SDÜ’yü IYAŞ Selçuklu Orta Okulu Müdürü Ramazan Tezcan ve Isparta Anadolu Lisesi Müdürü Yavuz Akıncı ile öğrencilerini kutluyoruz.

 

Bu haber 376 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...