Yüzde yüz doğal dondurma

30 Temmuz 2018 18:21

Kutlubey Mahallesi’nde açılan Bomedo Dondurma’da meyveli dondurmalar bile ‘sade’ renginde. Bomedo Dondurmaları’nın özelliği içerisinde hiçbir katkı maddesi olmaması.

Kutlubey Mahallesi, Turşu Market yanında açılan Bomedo Dondurma, ‘doğallık’ iddiasıyla hizmete girdi. Gıda mühendisi bir aile ile 15 yıllık dondurmacının güç birliği yapması sonucu hizmete açılan Bomedo’da bütün dondurmalar ‘sade’ dondurma renginde. Dondurmaların beyaz renkte olmasının özelliği doğallığından geliyor.

Gıda Mühendisi Selcan Gür, 2.5 ay önce hizmete açıldıklarını ve gördükleri ilgiden çok memnun olduklarını söyledi. Gıda Mühendisi Gür, Bomedo Dondurma ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“İşletmemiz 2.5 ay önce açıldı.  Isparta’nın 15 yıllık dondurmacısı ortağımız ile böyle bir yer açmaya karar verdik.  Biz eşimle gıda mühendisiyiz. Gıda üzerine bir yer açmak istiyorduk. Dondurma sağlıklı bir yiyecek ve ortağımız Mehmet Ferhat Göker bu işi yaptığı için dondurma dükkanı açmaya karar verdik.

Dondurmamız tamamen doğal. İçerisinde hiçbir katkı maddesi yok.  Ortağımız kendisi yapıyor. İçerisinde süt, salep, şekerden başka hiçbir şey yok. Dondurmanın içerisinde ceviz, antep fıstığı, kavun, muz oluyor onun dışında kıvam artırıcı ya da renklendirici maddeler yok. Meyveli dondurmalarımızın bile rengi beyaz. Çikolatalı dondurmayı eşim Bolat Gür kendi yapımı olan çikolatadan yapıyor. Kakao yerine çikolatalı dondurma yapıyoruz. Kendi yapımımız olan 16 çeşit dondurmamız var. Alışık olmadığımız tahinli, fındık üzümlü dondurmalarımız menüde bulunuyor.

Sorbe vişne ve sorbe çilek çeşidimiz var. Bunlar sadece meyve ve şekerden oluşuyor. Isparta’da ilk sorbe yapanlardan biriyiz. İlerleyen zamanda farklı çeşitlerini de yapmak istiyoruz.

 Kış döneminde salebimiz olacak. Yanında boza servisi yapmayı da düşünüyoruz. Bozayı da kendimiz üreteceğiz. Biz %100 doğal olarak başladık ve bu şekilde devam edeceğiz. Bizim hedefimiz doğal olmak, kaliteden şaşmamak hiçbir şekilde katkı maddesi kullanmamak. Biz hedefimizi büyük tutuyoruz. Şehir dışı hatta yurt dışını da açılmayı düşünüyoruz. Butik tarzı çalışıyoruz.

Adres: Kutlubey Mah. 1032 Sk. No:3 Isparta

Bu haber 686 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...